Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tesla, raiul hărțuirilor sexuale! Dezvăluirile făcute de o angajată: 'M-am simţit umilită, traumatizată'

Elon Musk

O angajată a Tesla care lucrează la uzina companiei din Fremont, California, a depus o plângere împotriva grupului, acuzându-l că permite o atmosferă propice hărţuirii sexuale împotriva femeilor şi că nu a făcut nimic în pofida sesizărilor sale, relatează AFP.

Între comentarii sexiste şi contact fizic nepermis, Jessica Barraza, 38 de ani, consideră că lucrează de când a ajuns în uzină, la sfârşitul anului 2018, într-un mediu ostil femeilor, explică ea în plângerea depusă joi şi transmisă vineri AFP de avocatul ei.

În septembrie, de exemplu, unul dintre colegii ei s-a furişat în spatele ei înainte de a-şi pune piciorul între coapsele ei.

"De trei ani, aproape în fiecare zi, eu şi colegele mele am fost considerate obiecte, ameninţate, atinse, devenite obiectul unor avansuri la locul de muncă", a afirmat ea în plângere. "M-am simţit umilită, traumatizată", a mai spus femeia.

Cuvintele şi gesturile nepotrivite au venit atât din partea colegilor, cât şi a supervizorilor ei, a dat ea asigurări.

Femeia s-a plâns în mai multe rânduri superiorilor ierarhici şi unui reprezentant al departamentului resurse umane, însă nu a fost luată nicio măsură.

În schimb, ea afirmă că a făcut obiectul unor represalii în urma diferitelor sesizări, precum repartizarea într-un nou post sau măsuri disciplinare pentru abandonarea postului după episodul în care bărbatul şi-a pus piciorul între coapsele ei.

În prezent, aflată în concediu medical, cu diagnostic de tulburare de stres post-traumatic, ea solicită despăgubiri, precum şi obligaţia ca Tesla să pună în aplicare programe de instruire, monitorizare şi sancţionare menite să prevină hărţuirea sexuală.

Grupul condus de Elon Musk nu a răspuns imediat unei solicitări a AFP de a răspunde acuzaţiilor.

Această plângere a fost depusă la câteva săptămâni după decizia unui tribunal din California de a ordona Tesla să plătească unui fost angajat de culoare 137 de milioane de dolari daune, pentru că a închis ochii la comportamente rasiste împotriva bărbatului în una dintre fabricile sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.