Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni pe flancul estic al NATO | Militarul român cu rangul de conducere cel mai înalt, invitat la consultări de omologul britanic

Inquam Photos/ Octav Ganea
General Daniel Petrescu

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a aflat, de joi până sâmbătă, în vizită oficială în Marea Britanie, la invitaţia omologului său, amiralul Sir Tony Radakin.

Potrivit unui comunicat al MApN, cei doi oficiali militari au purtat discuţii privind situaţia de securitate, angajamentul comun pentru libertatea de navigaţie în bazinul Mării Negre şi evoluţia şi implicaţiile războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Sursa citată arată că o atenţie deosebită a fost acordată relaţiilor de cooperare bilaterală, respectiv securizării Flancului estic aliat, în cadrul procesului de consolidare a posturii de descurajare şi apărare.

MApN precizează că militarii britanici au sprijinit procesul de operaţionalizare a structurilor NATO dislocate pe teritoriul României, contribuind, în mod special, la operaţionalizarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est. De asemenea, Forţele Aeriene Regale au participat la întărirea serviciului de poliţie aeriană asigurat de Forţele Aeriene Române, iar Forţele Navale Regale au participat, alături de Forţele Navale Române, în grupări navale permanente aliate pentru misiuni de supraveghere maritimă în apele naţionale şi internaţionale ale Mării Negre.

"Marea Britanie este un aliat important şi un partener strategic al ţării noastre. Avem abordări similare în ceea ce priveşte situaţia de securitate, inclusiv pentru regiunea Mării Negre. Avem sprijinul colegilor britanici pentru a ne constitui capabilităţile defensive necesare realizării capacităţii de descurajare şi apărare. Vom continua să găsim soluţii împreună şi să ne instruim în cadru multinaţional", a declarat generalul Daniel Petrescu, citat în comunicatul MApN.

Pe lângă întrevederile de la ministerul britanic al Apărării, programul şefului Apărării a mai inclus vizite la unităţi militare, baze de pregătire şi la Royal United Services Institute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.