Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teste rapide pentru pacienţii de la UPU şi viziere confecţionate în Oradea, anunţă dr. Gheorghe Carp

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Coordonatorul tuturor spitalelor din judeţ, dr. Gheorghe Carp, a declarat joi, online, că pacienţii care se prezintă la UPU vor fi testaţi cu teste rapide, a căror acurateţe este de 70-75%, pentru o cât mai mare prevenţie, şi că de vineri vor fi confecţionate 500 de viziere pe zi pentru protecţia medicilor.

"Pentru o cât mai mare prevenţie, am hotărât ca pacienţii care se prezintă la UPU să fie testaţi cu teste rapide, a căror acurateţe este de 70-75%. Protecţia şi prevenţia sunt pe primul plan acum, iar în Oradea, prin bunăvoinţa unor firme din Parcul Industrial, a Fundaţiei Comunitare şi a firmei Digitex, am putut să fabricăm viziere, care de mâine vor fi realizate într-un ritm de 500 bucăţi pe zi, astfel încât toţi medicii şi asistenţii care vor consulta să fie bine protejaţi. Cu materialele dezinfectante stăm bine, iar în ceea ce priveşte materialele de protecţie urmează să mai fie achiziţionate în următoarele două săptămâni", a declarat Gheorghe Carp, alături de primarul Ilie Bolojan, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

Primarul Ilie Bolojan a vorbit despre prioritatea principală în aceste zile, respectiv despre achiziţia de echipamente.

"Prioritatea noastră este să achiziţionăm mai multe echipamente. Am reuşit să facem achiziţii pentru funcţionarea normală a activităţii medicale în următoarele două săptămâni. E foarte important să achiziţionăm cantităţi mai mari. Nu banii sunt problema, ci imposibilitatea de a achiziţiona materiale şi termenele de livrare, dar facem tot ce ţine de noi pentru a avea aceste stocuri", a declarat primarul municipiului Oradea.

Citește și: 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu noul coronavirus

Administraţia locală a stabilit ca spitalul în care vor fi trataţi bolnavii de coronavirus să fie Spitalul Municipal, care oferă circa 400 de paturi pentru eventualii bolnavi. În acest scop, secţiile de aici cu pacienţi neinfectaţi au fost redistribuite la Spitalul Judeţean, în Staţionarul III la Maternitate - copii, Chirurgia pediatrică la Spitalul Judeţean, iar partea ce ţine de Secţia de Interne la Spitalul CFR.

O altă măsură luată pentru a evita orice contaminare este aceea ca întregul personal administrativ al Spitalului Municipal să îşi desfăşoare activitatea în sălile de la Orăşelul Copiilor, care în prezent este închis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.