Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Guardian: Aproximativ 900.000 de imigranţi din state ale Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie nu au cerut încă statut post-Brexit

rfi.fr
Brexit

Aproximativ 900.000 de imigranţi din state ale Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie nu au depus deocamdată cereri pentru reglementarea situaţiei după retragerea ţării din UE, informează cotidianul The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Estimările au fost făcute în contextul în care Parlamentul European a atras atenţia că cetăţenii europeni rămaşi în Marea Britanie după Brexit riscă să fie discriminaţi atunci când caută locuinţe ori locuri de muncă.

Citește și: Olguța Vasilescu mută tunurile pe Guvernul Orban: ‘Ca să știți pentru cine se bate PNL’ .

Potrivit datelor Ministerului de Interne de la Londra, până în decembrie 2019 doar 2,7 milioane de cetăţeni UE din Marea Britanie au depus cereri pentru statut reglementat.

Nu există date oficiale despre numărul cetăţenilor europeni aflaţi în Marea Britanie, dar potrivit estimărilor sunt circa 3-3,6 milioane de persoane.

Unii specialişti au exprimat preocupare în legătură cu statutul imigranţilor din state membre ale Uniunii Europene după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`!

"Premierul Boris Johnson a promis că va garanta automat drepturile acestor oameni, dar datele actuale arată că sistemul Guvernului de acordare a statutului reglementat este oricum altfel dar nu automat", a reracţionat Christine Jardine, un politician din cadrul Partidului Liberal-Democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.