Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May a comis o 'imensă greşeală'

telegraph.co.uk
theresa may

Premierul britanic Theresa May a comis o 'imensă greşeală' alegând calea unui Brexit 'dur', consideră fostul vicepremier şi lider la Partidului Liberal-Democrat, Nick Clegg, într-un interviu acordat AFP.

'Nu am văzut un singur alegător care a votat pentru Brexit să vrea să vadă exporturile britanice afectate şi City-ul londonez deconectat de piaţa unică', a afirmat Clegg, în interviul prilejuit de publicarea unei cărţi de memorii.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

'Cred că Theresa May şi guvernul său sunt pe cale să comită o imensă greşeală'', a susţinut Nick Clegg, în prezent simplu deputat şi purtător de cuvânt al liberal-democraţilor în problema Brexitului.

Duminică, premierul britanic a anunţat că va lansa înainte de sfârşitul lui martie 2017 negocierile de ieşire din UE şi că una dintre priorităţi va fi controlul imigraţiei, deşi Uniunea Europeană a avertizat Londra că, prin limitarea liberei circulaţii a persoanelor, riscă excluderea din piaţa comună.

Citește și: Bill Gates detonează bomba: Și-a spionat angajații! Ce metode a aplicat

De altfel, Nick Clegg este de părere că, 'cu cât guvernul vrea să adopte o atitudine destul de agresivă şi de conflictuală, cu atât restul Europei îşi va apăra propriile interese'.

Clegg este recunoscut drept unul din politicienii britanici cei mai eurofili, vorbeşte fluent olandeza şi spaniola şi e căsătorit cu o spaniolă.

Citește și: Leonardo DiCaprio se ÎNSOARĂ: Ea este aleasa / FOTO

El a mai mărturisit că a încercat să-l convingă pe David Cameron să nu organizeze referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE, precizând: 'I-am spus de mai multe ori că mi se părea stupid să fie organizat un referendum pentru rezolvarea conflictului intern al unui partid'.

Însă David Cameron, el însuşi partizan al rămânerii în UE, 'era convins că va câştiga', încredere pe care Nick Clegg o explică prin victoria categorică a conservatorilor în alegerile legislative din 2015 şi prin eşecul referendumului de independenţă în Scoţia. Acest ciclu pozitiv 'i s-a cam urcat la cap', a comentat liberal-democratul.

Citește și: Selfie lângă sicriu, viral pe Facebook. Poza făcută de doi puști din Vaslui

În opinia sa, Theresa May, care i-a succedat la şefia guvernului lui Cameron, este 'un tehnocrat', fără viziunea necesară postului de prim-ministru. Theresa May 'este foarte aplicată, foarte muncitoare şi intră în toate detaliile, este un fel de tehnocrat, este destul de dură şi poate fi destul de încăpăţânată', a caracterizat-o Clegg. 'Nu am văzut niciodată multă imaginaţie, flexibilitate, instinct sau viziunea (la ea), ceea ce este, după mine, necesar la un prim-ministru', a completat el.

Fostul lider liberal-democrat mai povesteşte că a trăit victoria partizanilor Brexitului ca pe o mare decepţie personală, mai gravă chiar decât eşecul electoral la legislativele din mai 2015, când partidul său a pierdut 49 din cele 57 mandate în parlament, ceea ce l-a determinat pe Clegg să demisioneze.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

'Eroarea cea mai importantă a liberal-democraţilor a fost aceea că şi-au pierdut identitatea în coaliţia' în care au fost partenerul minoritar al Partidului Conservator, mai afirmă Clegg

În cartea sa, intitulată 'Politics Between the Extremes' (Politica între extreme), el vrea să demonstreze că 'mişcarea spre extremele populiste de stânga şi de dreapta', în Marea Britanie şi în multe alte state, nu se produce atât din cauza imigraţiei, cât a insecurităţii locurilor de muncă, stagnării salariilor şi absenţei unor sancţiuni reale împotriva bancherilor aflaţi la originea crizei din 2008, scrie agerpres.ro.

Citește și: O firmă de mașini care îl are ca imagine pe Lionel Messi a trebuit să schimbe numele unui model / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.