Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May: 'Ancheta în cazul morții jurnalistului saudit Jamal Khashoggi trebuie să fie una riguroasă'

Agerpres
Theresa May

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat miercuri că ancheta în cazul morții jurnalistului saudit Jamal Khashoggi trebuie să fie una riguroasă, iar responsabilii vor trebui să fie trași la răspundere în conformitate cu legislația internațională, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Declarația sa vine în contextul în care, săptămâna trecută, un raport al Organizației Națiunilor Unite a indicat că prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman este implicat în uciderea jurnalistului, informație negată de către autoritățile de la Riyad.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

„Vrem să vedem că responsabilii pentru această crimă îngrozitoare sunt trași la răspundere. Sperăm ca Arabia Saudită să ia măsurile necesare pentru a se asigura că asemenea încălcări ale legilor internaționale și internaționale nu se vor mai întâmpla”, a declarat May în Parlament.

„Evident, urmărim cu atenție investigația. Sperăm că aceasta se va desfășura în concordanță cu standardele legale recunoscute internațional”, a adăugat ea.

Citește și: Lupta pentru putere! Stenograme explozive din ședința USR! ‘Sunt niște dictatori de tip PSD’

Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită.

Mai mulți membri ai Congresului l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.