Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Hitzlsperger - Sunt optimist în ceea ce priveşte şansele României de a trece de faza grupelor la EURO

romania euro 2024

Fostul fotbalist Thomas Hitzlsperger, unul dintre ambasadorii Campionatului European, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la reşedinţa ambasadorului Germaniei la Bucureşti, că este optimist în ceea ce priveşte şansele echipei naţionale a României de a trece de faza grupelor la EURO 2024.

"Felicitări României pentru calificarea la turneul final de pe primul loc în grupa preliminariilor. Iar când mă uit la celelalte echipe din grupa de la EURO, Belgia, Slovacia şi Ucraina, pot să spun că sunt optimist în ceea ce o priveşte şansele pe care le are România de a trece mai departe. Nu pot să fac comentarii în ceea ce priveşte jucătorii. Ştiu că pot fi probleme atunci când ai jucători în cele mai bune campionate dar nu prea joacă. Nu vreau să dau sfaturi. Însă faptul că România a câştigat grupa din calificări cu doar 5 goluri primite transmite un mesaj puternic înaintea Campionatului European. Aşa că presupun că echipa este unită şi stabilă, pentru că o apărare bună îţi poate oferi succes la un turneu final, dar nu pot să fac comentarii legate de vreun jucător anume", a spus fostul coleg al lui Ciprian Marica de la VfB Stuttgart.

Vicecampion european cu Germania în 2008 şi medaliat cu bronz la Cupa Mondială din 2006, Hitzlsperger şi-a amintit că printre primele sale amintiri despre România este înfrângerea cu 1-5 suferită de naţionala ţării sale în amicalul de la Bucureşti din 2004.

"Nu am făcut parte din echipa Germaniei care a pierdut cu 1-5 în faţa României. Dar îmi aduc aminte că eram acasă, iar tatăl meu mi-a spus să mă uit la televizor pentru că Germania este învinsă de România într-un mod drastic. Deci cam asta este printre primele mele amintiri legate de fotbalul românesc", a spus Hitzlsperger, care ca jucător al echipei VfB Stuttgart a evoluat împotriva formaţiilor româneşti Poli Timişoara (2009, play-off-ul Ligii Campionilor), FC Rapid (grupele Cupei UEFA 2005) şi şi Unirea Urziceni (2009, grupele Ligii Campionilor).

La conferinţa de presă, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, a declarat că se bucură pentru calificarea României la EURO 2024 şi a menţionat că jucătorul său preferat din reprezentativa tricoloră este Ianis Hagi.

"Vreau să felicit echipa naţională a României, dar şi suporterii ei, pentru calificarea la EURO 2024. Suntem cu adevărat bucuroşi să găzduim naţionala României în Germania. Personal, mie îmi place în primul rând de Ianis Hagi, pentru că în urmă cu câţiva ani a înscris împotriva Germaniei după ce a trecut într-o manieră miraculoasă de apărarea noastră. Apoi, el este cel care a marcat golul decisiv în meciul cu Israel din preliminarii, lucru care arată spiritul său. Am urmărit meciurile naţionalei şi i-am remarcat de asemenea pe Puşcaş, pe Alibec şi pe bineînţeles pe Drăguşin, despre care au existat zvonuri privind un transfer al său la Bayern Munchen înainte să semneze cu Tottenham. Impresia mea este că România are jucători talentaţi, aşa cum a avut mereu. Sigur că a existat o pauză mare după rezultatele Generaţiei de Aur, însă acum lucrurile se schimbă o dată cu această calificare. Iar eu sunt foarte optimist că naţionala României va avea din nou succes în fotbal", a precizat ambasadorul.

Directorul sportiv al Federaţiei Române de Fotbal, Vlad Munteanu, a afirmat în cadrul conferinţei de presă că obiectivul naţionalei României este depăşirea fazei grupelor la EURO 2024.

"Prezenţa noastră la EURO este una extrem de importantă pentru noi acolo unde ne dorim să trecem de faza grupelor. Este un proces pe care l-am început în urmă cu ceva timp în sensul investiţiilor la baza piramidei în fotbalul românesc", a spus Munteanu.

România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina, potrivit tragerii la sorţi efectuate în decembrie la Elbphilharmonie din Hamburg.

Prima reprezentativă va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.