Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiafoe, victorie în două seturi la Indian Wells: joacă în semifinală cu Daniil Medvedev

Atp.com
Tiafoe

Americanul Frances Tiafoe l-a învins miercuri seara pe britanicul Cameron Norrie cu 6-4, 6-4, la Indian Wells și s-a calificat în prima sa semifinală de Masters 1000, unde îl va înfrunta pe Daniil Medvedev, după ce rusul a dispus cu 6-3, 7-5 de spaniolul Alejandro Davidovich Fokina.

După ce o neobișnuită întârziere din cauza ploii a întrerupt jocul în primele faze ale meciului, Tiafoe a reușit un prim break decisiv în primul set, cu care s-a desprins la 4-3 de Norrie, închizând apoi la 6-4, notează Mediafax.

Tiafoe, susținut de publicul local, a pus presiune pe britanic în setul doi și și-a procurat un avantaj cu un dublu break, pentru 5-2 și o posibilă adjudecare a meciului pe propriul serviciu. Britanicul a avut o reacție de orgoliu și a fructificat a patra minge de rebreak, pentru 5-3. La următorul game pe serviciul americanului Norie a fost spectator, Tiafoe câștigând la zero game-ul cu care a concluzionat meciul, un game în care a reușit un as lansat cu o viteză de 224 de km pe oră.

"Simt cu adevărat că, atunci când sunt acolo din punct de vedere mental, sunt unul dintre cei mai buni jucători din lume", a declarat Tiafoe după meci.

Înfrângerea a întrerupt seria de opt victorii consecutive a lui Norrie. Campionul turneului din 2021 a câștigat un titlu la Rio de Janeiro luna trecută și are un bilanț de 21-4 victorii-înfrângeri în acest an.

"Astăzi nu este vorba doar de a ajunge în semifinale, sunt fericit că am învins un astfel de tip, care a jucat atât de bine".

"La final a fost puțin mai complicat, dar a fost destul de mult trafic cu sens unic și sunt foarte mulțumit de locul în care se află jocul meu", a spus Tiafoe.

El nu a pierdut încă niciun set la turneul din deșertul din sudul Californiei. El a ajuns până în semifinale la US Open-ul de anul trecut, unde a pierdut în fața viitorului campion, Carlos Alcaraz.

Tiafoe va avea mult de lucru sâmbătă, când îl va înfrunta pe Medvedev, al cincilea favorit, care și-a prelungit seria de victorii la 18 meciuri cu succesul în fața lui Davidovich Fokina, în sesiunea de după-amiază, în condiții de briză.

Medvedev a luat un avans de 3-0 în primul set și a reușit un as pentru a-l închide cu 6-3, cu un Davidovich Fokina care nu găsea soluții pentru a contracara jocul rusului.

În cel de-al doilea set, mai echilibrat, Medvedev, care se accidentase la gleznă în meciul precedent, a avut nevoie de intervenție medicală pentru a-și bandaja degetul mare drept însângerat.

La 5-5, Medvedev a jucat perfect la retur și a reușit un break la zero, pe care l-a dublat apoi cu propriul serviciu, câștigând confruntarea la prima minge de meci, după o oră și 44 de minute.

Medvedev rămâne în cursă pentru un al patrulea titlu consecutiv și are acum 4-0 împotriva lui Tiafoe, adversarul din semifinală, cu care nu s-a mai întâlnit de la Miami Open 2021.

"Joacă foarte bine", a spus Medvedev despre Tiafoe.

"Frances este un jucător foarte energic, expansiv, așa că poate învinge pe oricine într-o zi bună. Sunt sigur că îi poate învinge pe Novak (Djokovic), Rafa (Nadal). De fapt, l-a învins pe Rafa la US Open, ceea ce este enorm.

"Trebuie să fac tot ce pot pentru a menține acest head-to-head la zero. Nu este niciodată ușor, dar trebuie doar să arăt cel mai bun tenis al meu și să încerc să înving un adversar atât de bun."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.