Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișoara Capitală Culturală: Peste 100 de oficiali vor fi prezenți la deschidere

wall-street.ro
timisoara

Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de țări vor fi prezenți la Timișoara în weekendul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii, din 17-19 februarie 2023, informează Mediafax.

Casa Regală a României va fi reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Comisarul european Adina Vălean va înmâna orașului premiul Melina Mercouri al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii.

Invitații vor participa la un concert festiv la Palatul Culturii, iar apoi se vor alătura evenimentului principal din Piața Unirii, “Sărbătorim Deschiderea”, la care sunt așteptați până la 15.000 timișoreni și vizitatori.

Pe scena din Piața Unirii vor urca Doctorul Sinteză și K-Lu, Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Adrian Despot, Dan Byron și ucraineanca Alyona Alyona. Piața Unirii va fi animată de spectacolul aerian al celor de la Duchamp Pilot / Muaré Experience, cu secvențe coregrafice originale și sofisticate realizate în aer, puse în scenă cu ajutorul sistemelor de siguranță și al macaralelor care permit spectacole uimitoare. Programul cu Taraf de Caliu și oaspeții lor, care duc mai departe muzica ce i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy band din lume. Seara va fi încheiată de DJ-ul berlinez Fritz Kalkbrenner, care îmbină vocea proprie în înregistrări și spectacole live și creează un amestec special de house melodic care bucură fanii festivalurilor și clubberii din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.