Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișoara furnizează știri! Surpriza Robu bagă în ședință liderii marilor partide

Facebook
Nicolae Robu Dominic Fritz

Scriam ieri, referindu-ne la Timișoara: “vom urmări îndeaproape evoluția lucrurilor, pentru că Timișoara nu e un oraș oarecare, ci unul dintre cele mai importante ale țării și, în plus, după cum arată sondajele, fostul primar este regretat de timișoreni și conduce detașat în sondaje, ceea ce prevestește o luptă crâncenă între Robu, un om pe picioarele lui, fost conducător de universitate ani mulți și Fritz, un exponent clar al unor grupuri de interese. Pe surse demne de încredere din interiorul USR, am aflat că inclusiv în sondajul proaspăt realizat la comanda USR, Robu este clar pe locul 1 în preferințele actuale ale timișorenilor și asta indiferent dacă ar candida din partea PNL sau independent”

Ei bine, se pare că urmare a sondajului USR la care ne-am referit ieri, ajuns și la ochii liberalilor, sondaj în care Robu ar avea 43%, iar Fritz doar 27%, președintele PNL Timiș Alin Nica l-a  invitat pe Robu la o discuție în care, conform presei locale, cei doi ar fi convenit să candideze în tandem, Robu la Primărie, Nica la Consiliul Județean. Dar, se vorbește că și la comanda PNL Timiș tocmai s-ar fi finalizat un sondaj, în care Robu are tot 43%, ca și în sondajul USR, dar Fritz e mai jos, abia la 24.5%. Fapt este că Robu și Nica s-au întâlnit, a apărut și o poză cu ei la o terasă din zona istorică și această întâlnire nu poate fi lipsită de semnificație și de consecințe. Am încercat contactarea telefonică a celor doi protagoniști, în ideea aflării unor detalii, dar niciunul nu ne-a răspuns.

Robu a declarat în repetate rânduri că prima lui opțiune este să candideze din partea PNL, dar că e pregătit și de o candidatură independentă, dacă PNL nu-l agreează, sondajele arătând că scorul pe care l-ar lua e tot cam același în oricare din variante. Și acest lucru nu trebuie să ne mire, întrucât Robu de după pierderea alegerilor s-a arătat extrem de respectuos cu toate partidele, inclusiv când a fost critic la adresa USR ținând să precizeze de fiecare dată că spusele lui îi vizează pe liderii actuali în frunte cu Fritz, nicidecum pe membrii și simpatizanții simpli, pe care el îi respectă. Ba mai mult, același Robu a afirmat de mai multe ori că dacă va câștiga un nou mandat, indiferent dacă independent sau candidând din partea PNL, va fi deschis să facă echipă de administrare a orașului spre toți cei ce dovedesc că țin la oraș, dincolo de opțiunea lor politică.

Este adevărat că încă mai e mult până la alegeri, dar schimbări în favoarea lui Dominic Samuel Fritz par de neimaginat, pentru că acesta se dovedește cam cel mai slab primar de oraș mare, neavând până acum niciun proiect propriu, iar proiectele moștenite de la administrația Robu gestionându-le extrem de incompetent, după cum timișorenii o susțin -și ei, nimeni altcineva, sunt în măsură să aprecieze-, multe chiar anulându-le, nefiind în stare să-și asume să le ducă mai departe. De fapt un proiect propriu e pe punctul de a apărea la orizont -am scris ieri despre el-, este vorba de Reamenajarea Pieței Victoriei, dar și pentru asta Administrația Robu a avut un proiect aproape gata în septembrie 2020 -n-a fost gata-gata din cauza pandemiei-, unul agreat de timișoreni, în timp ce ceea ce vrea Fritz este respins chiar cu vehemență.

Vom urmări cu interes, pe mai departe, cum vor decurge lucrurile, dar e clar că Timișoara perioadei următoare va fi un prolific generator de știri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.