Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerii care au evadat de la un centru educativ l-au bătut pe supraveghetor

facebook.com
creta carte bataie

Tinerii care au evadat de la Centrul de Educare din Buziaș, județul Timiș au simulat că sunt agitați, determinând astfel supraveghetorul să deschidă ușa. Deținuții l-au lovit cu pumnii și cu picioarele, l-au imobilizat și abia apoi au fugit, spun surse din anchetă, potrivit Mediafax.

Surse din anchetă au declarat că potrivit primelor verificări, deţinuţii au simulat o stare de agitaţie, fapt ce l-a determinat pe supraveghetor să deschidă uşa camerei de deţinere, moment în care trei tineri din cameră l-au lovit cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent la nivelul capului şi corpului.

„În timp ce era agresat fizic, a fost imobilizat prin strangulare de către un deţinut. Ulterior, doi dintre aceştia s-au deplasat către latura de Est a centrului educativ, unde au sărit gardul unităţii, iar unul dintre deţinuţi a fost capturat de către personalul aflat în serviciu pe aleea centrală a unităţii”, spun sursele citate.

Citește și: Doi tineri au evadat de la un centru educativ din Timiș

Potrivit unui comunicat al Centrului Educativ Buziaș, doi tineri, de 19 și 21 de ani, au evadat de la Centrul de Educare din Buziaș, județul Timiș. Este vorba de Soare Claudiu Florin, în vârstă de 19 ani, care avea de ispășit o pedeapsă de un an și zece luni pentru furt calificat, și Teglas Samuel, de 21 de ani, care avea o pedeapsă de doi ani și 204 zile, pentru tăinuire.

Cei doi au evadat marți seara, în jurul orei 22.10, sărind gardul împrejmuitor al unității.

„În vederea capturării acestor persoane, au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului, tun rimiterea de echipe de căutare formate din personalul Centrului Educativ Buziaș, blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, precum și cooperarea cu IPJ Timiș, IGPF, IGPR, IJPF Timiș, IJJ Timiș, Poliția orașului Buziaș și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj", a anunțat Centrul Educativ Buziaș.

De asemenea, conducerea Centrului Educativ Buziaș a dispus începerea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.