Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Titlu onorific pentru Vladimir Putin în Ungaria: 'Civis honoris causa', în semn de recunoştinţă

sputnik
putin

Universitatea din Debrecen, al doilea oraş din Ungaria, i-a acordat joi preşedintelui rus Vladimir Putin titlul onorific de 'Civis honoris causa', potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei, transmit MTI şi DPA.

Decizia a fost luată în semn de recunoştinţă pentru 'rolul major pe care Federaţia Rusă şi Ungaria l-au acordat Universităţii din Debrecen în dezvoltarea centralei nucleare de la Paks', se arată în comunicatul Senatului universitar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șocant! Un deputat PNL va intra în greva foamei. Care este cauza ce l-a adus în această stare

Ungaria a semnat în 2014 un acord cu Rusia privind construirea a două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks, iar Universitatea din Debrecen urmează să pregătească experţi pentru acest proiect, care a atras critici cu privire la creşterea dependenţei Ungariei faţă de Moscova.

Proiectul a fost încredinţat Rosatom, compania rusă de stat din domeniul nuclear, iar 80% din costuri, estimate în total la 12 miliarde de euro, vor fi finanţate printr-un credit oferit de Rusia.

Citește și: Transformare uluitoare! Cum a ajuns să arate și cum își câștigă banii fosta soție a lui Alex Velea

În luna mai, ministrul responsabil cu acest proiect, Janos Suli, anunţa că reactoarele vor deveni operaţionale până în 2026.

Liderul rus este aşteptat luni la Budapesta, pentru startul Campionatului Mondial de judo. Vladimir Putin este preşedinte de onoare al federaţiei internaţionale de profil.

Citește și: Se vinde o cunoscută bancă din România! Sute de persoane vor fi date afară

Putin a declinat invitaţia de a primi titlul de doctor în cadrul unei ceremonii la Debrecen, astfel încât el îi va fi înmânat în capitala ungară, a scris cotidianul Nepsava.

Pe parcursul vizitei lui Putin la Budapesta este probabilă o întâlnire cu prim-ministrul Viktor Orban, însă deocamdată nu există un anunţ oficial în acest sens.

Citește și: Premierul Mihai Tudose face un anunț COLOSAL! Câte miliarde de euro primește România de la UE, în acest an .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.