Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toarnă gaz pe foc - Alina Gorghiu, MUTARE NEAȘTEPTATĂ în scandalul din PSD

gorghiu dragnea

Fostul lider al PNL, senatoarea Alina Gorghiu, se implică în scandalul din PSD într-o manieră complet neașteptată.

Avertismentul dur a fost lansat prin intermediul unei scrisori deshise.

"Doamnelor și domnilor,

Ultimele evenimente din PSD arată fără doar și poate că acest partid trece printr-o criză internă majoră care îl face să nu mai fie compatibil cu guvernarea. De altfel, este clar că în timpul cel mai scurt un număr mare de parlamentari se vor alătura liderilor organizațiilor teritoriale în demersurile lor anti – Dragnea, ceea ce va pune în discuție chiar existența majorității parlamentare.

Documentul politic de ieri lansat de unii lideri ai PSD recunoaște faptul că acest partid a eșuat în cea mai mare parte a obiectivelor sale politice: războiul permanent dus împotriva unei mari părți a societății a blocat guvernarea, s-a prăbușit în sondaje, este în plan o OUG pentru amnistie și grațiere, au fost numite în funcții importante persoane slab pregătite profesional, partidul este izolat în plan internațional.

Dar pe de altă parte se vede că PSD nu are soluții pentru a rezolva aceste probleme. O cosmetizare a partidului prin eliminarea lui Dragnea și câteva promisiuni electorale pentru cetățeni (autostrăzi etc) și pentru liderii îngrijorați (amnistia și grațierea) nu înseamnă reformarea acestui partid. Poate că liderii PSD își fac curaj promițând unii altora că vor rămâne la guvernare, dar ei nu înțeleg că bilanțul ultimelor 18 luni arată că o continuare cu Premierul actual nu este posibilă.

Citește și: Boicot fără precedent în PSD - Ce pregătesc parlamentarii anti - Dragnea dacă acesta nu va DEMISIONA/ SURSE

În aceste condiții mă adresez în primul rând liderilor ALDE. Cer acestui partid să nu mai gireze măcelul intern din PSD. În caz contrar, va însemna că este părtaș la dezastrul în care un PSD aflat în dezintegrare va împinge țara prin blocarea actului de guvernare. ALDE trebuie să se pronunțe asupra temelor presante de pe agenda guvernamentală pentru că problemele cetățenilor nu pot fi puse între paranteze chiar dacă în PSD este război civil. Iar Călin Popescu – Tăriceanu trebuie să aibă o poziție publică și clară față de criticile aduse de lideri marcanți ai PSD propriei guvernări din care face parte și de care partidul său este, parțial, responsabil.

Lansez un apel către toți liderii politici și parlamentarii care încă nu și-au clarificat poziția față de criza guvernării și a PSD. Le cer să izoleze acest partid care în condițiile actuale nu mai poate reprezenta guvernarea din România.

Le transmit tuturor că nu știu și nu mă interesează cine va ieși învingător din bătălia internă din PSD. Dar este clar că deja guvernarea este blocată. PSD a pierdut definitiv legitimitatea dată de alegerile din 2016. Iar reforma partidului nu este posibilă la guvernare.

Iată de ce restul liderilor politici trebuie să fie concentrați acum asupra asigurării unei formule politice democratice și eficiente, care să permită funcționarea normală a Guvernului", consideră Alina Gorghiu.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.