Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate vedetele teatrului din București fac protest, în această seară, în Piaţa Victoriei: Dată fiind importanța lor, ar putea veni sute de mii de oameni

Inquam Photos / Octav Ganea
Declic, Piata Victoriei

Un protest al artiştilor este anunţat pe reţelele sociale pentru duminică seara în Piaţa Victoriei, în urma tăierilor bugetare de la instituţiile de cultură, care au dus şi la concedieri. Toate marile vedete ale teatrului din București, de la Marius Manole la Mihai Călin și Tudor Chirilă, au chemat lumea în stradă. Din aceste motive, dată fiind notorietatea celor care au făcut apelul la protest, este de așteptat ca fanii acestora să umple Piața Victoriei, putându-ne așteptat la câteva sute de mii de manifestanți.

„E momentul ca toţi: artişti şi persoane angajate sau în colaborare cu instituţii din mediul cultural din Bucureşti, şi nu numai, să ne strângem într-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediaţi ca umare a taierii bugetului şi a întârzierii subvenţiilor din partea primăriei municipiului Bucureşti. Situaţia este deosebit de dezastruoasă, cu toţii o resimţim direct: onoarii întârziate luni de ziile, proiecte anulate, spectacole tot mai puţine, o totală lipsă de siguranţă din orice punct de vedere. Foarte curând vom fi traşi răspundere în legătură cu contribuţiile sociale datorate la stat pentru anul trecut iar noi nu suntem plătiţi pentru munca depusă anul acesta”, arată organizatorii protestului, intitulat #Demnitate.

Citește și: Cozmin Gușă face noi comentarii! ‘Viorica Vasilica Dăncilă s-a impus ca fiind serioasă și tare pe tocuri și a predat ștafeta, ca să râdem de cineva la nivel de PSD’

„Să ne mobilizăm şi să ne ridicăm împreună, pentru că uniţi putem să arătăm primarilor, miniştrilor şi premierului României ca suntem un număr ENORM de persoane afectate şi ne cerem dreptul la demnitate. Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse şi de a avea un loc de muncă în instituţiile pentru care ne-am specializat! Cerem banii care ni se cuvin după luni de zile de jucat gratis, cerem deblocrea posturilor, cerem să existăm şi să ne desfăşurăm activitatea decent, mai bine decât până acum. Cerem să nu mai fie pusă la coadă cultura, sub orice forme s-ar manifesta ea. Educaţie, teatru, cercetare”, mai afirmă organizatorii.

Protestul este anunţat pentru duminică seara, de la ora 18.00.

Citește și: Sorin Grindeanu transmite un mesaj! ‘Te-a fluierat’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.