Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tobă: Acuzațiile de plagiat sunt calomnii

petre-toba1

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a catalogat drept „neadevăruri” și „calomnii” acuzațiile de plagiat care i se aduc și pe care le respinge „cu tărie”, afirmând că a respectat în teza sa de doctorat toate normele.

„Eu resping cu tărie toate aceste acuzații. Eu am respectat legea și toate normele existente în momentul în care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandările îndrumatorului de doctorat (...) Au fost spuse multe neadevăruri și, chiar aș putea spune, multe calomnii", a declarat ministrul Petre Tobă, citat de Ziare.com.

Ministrul de Interne a afirmat că, atunci când va fi înființat un alt vor care să analizeze tezele de doctorat ale demnitarilor, va cere o nouă analiză a lucrării sale de doctorat.

„Eu am solicitat Comisiei de Etică să facă această evaluare. Comisia a fost desființată. Aștept creionarea acestui nou mecanism și, în momentul în care acesta va fi operațional, voi solicita imediat o nouă analiză”, a precizat Tobă.

În 25 noiembrie, jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol publicat în Press One, că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei cu care noul ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.