Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tokes, la mâna lui Iohannis

LASZLO TOKES - CONFERINTA

Presa din România a relatat joi, 25 februarie, că europarlamentarul László Tőkés rămâne fără decoraţia "Steaua României", în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Doar că informaţia este uşor inexactă. Tőkés îşi păstrează decoraţia până la o decizie contrară a preşedintelui Klaus Iohannis.

În 2014, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă acţiunea lui László Tőkés împotriva deciziei Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României", din 20 noiembrie 2013, de retragere a distincţiei acordate europarlamentarului. Sentinţa care a stabilit că acţiunea este inadmisibilă (nu neîntemeiată) s-a bazat pe faptul că decizia Consiliului de Onoare nu este act administrativ, deci nu produce efecte directe. ÎCCJ nu a făcut decât să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Pentru ca László Tőkés să rămână fără decoraţia "Steaua României" este nevoie de un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. Abia după publicarea unui asemenea decret în Monitorul Oficial, László Tőkés va putea să atace din nou decizia în contencios, pentru o judecată pe fond.

Vezi şi: Administratorul unei pagini de Facebook, urmărit penal în baza legii antilegionare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.