Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan devoalează un nou caz revoltător! Cazul unui bebeluș mort în spital din cauza unor infecţii, ignorat o lună de Ministerul Sănătății

stareapresei.ro
tolontan

Un nou caz revoltător în sistemul sanitar românesc. Ministerul Sănătăţii a trimis Direcția de Sănătate Publică (DSP) să ancheteze cazul unui bebeluş mort în spital, din cauza unor infecţii, abia la o lună după ce a fost sesizat, scrie tolo.ro.

Părinţii au depus plângere împotriva Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală pe 13 noiembrie, iar cererea Ministerului Sănătăţii a venit către DSP abia pe 28 decembrie.

Declarații REVOLTĂTOARE ale lui Laszlo Tokes: Ce plănuiesc maghiarii în acest an

Bebeluşul, pe nume Tudor Andrei Radu, s-a născut pe 1 septembrie 2017 şi decedat pe 7 octombrie, dar ministerul nu a făcut nimic până pe 28 decembrie când a Florian Bodog a dispus trimiterea unui control la spital după mult timp de când părinţii protestau privind felul în care copilul lor a fost îngrijit. Mama acestuie depuse plângere încă din 13 noiembrie.

„Nu vă pot explica eu de ce plângerea mamei e datată 13 noiembrie și cererea MS a venit către noi pe 28 decembrie, dar, sincer și ca om cu experiență în domeniu, vă pot spune că nu e nicio rea-credință, ci o lipsă de personal în minister”, spune şefa DSP, Gabriela Angheloiu.

Naşterea micuţului a fost una normal, fiind un copil de 3,7 kilograme care nu a prezentat nicio problemă în primele 26 de ore de viaţă, dar după au început să apară primele simptome: febra.

„S-a suspectat o infecție matermofetală”, apare într-un raport al medicilor de la Sfântul Pantelimon pentru DSP Bucureşti, raport oficial, dar încă nedefinitivat, scrie tolo.ro.

Astfel se introduce ideea că mama a adus infecţiile fătului, fiindu-i depistată Klebsiella, şi astfel fătul s-a născut cu pneumonie.

”Chiar dacă ar fi așa, deși ne îndoim, de ce din iunie și până în septembrie doamna doctor ginecolog nu i-a mai făcut soției nicio analiză?”, spune tatăl copilului privind concluziile medicilor.

Conform sursei citate, în hemocultura copilului s-a descoperit şi infecţia cu candida.

De două ori s-a părut că starea sa de sănătate se redresează, este scos de la intubare, dar nu rezistă. După o lună avea să şi moară.

„Infecțiile au fost cel puțin două. Întâi pneumonie și, apoi, suprainfectare cu candida. Dar cum la secția de terapie intensivă la Sf. Pantelimon nu a fost declarată de multă vreme nicio infecție nosocomială, la fel s-a procedat și acum”, spune un medic care cunoaște cazul.

Medicii din spital, sub protecţia anonimatului, spun, pentru tolo.ro, că într-un spital plin de lipsuri, efortul lor e surpat de infecţii tot mai dese. Versiunea oficială a spitalului spune alta. Băiatul ar fi murit de ”pneumonie congenitală”, adică o suferință înnăscută.

„Sf. Pantelimon” este același spital unde, la finalul lui 2017, medicii au sunat la 112 că nu mai pot primi bolnavi noi din cauza lipsei de medicamente.

Atunci, spitalul a primit de urgență 2,4 milioane de lei de la Primăria Sectorului 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.