Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul judecător CCR Toni Greblă COMENTEAZĂ ACID reglementările din legea pe stare de alertă: A produs mai multă CONFUZIE

NewsBV
Toni Grebla

Fostul judecător CCR Toni Greblă spune că limitarea libertăților în stare de alertă nu este permisă și că Guvernul a creat mai multă confuzie prin legea care prevede sancțiuni pentru români și în stare de alertă. Asta pentru că deja starea de alertă era reglementată printr-un OUG care nu permitea limitarea drepturilor, lucru subliniat și de CCR.

Citește și: Klaus Iohannis îi bagă în ȘEDINȚĂ pe Orban, Cîțu și Isărescu: discuții URGENTE despre economie

"Suntem într-o situație de pandemie în care toți oamenii responsabili ai țării trebuie să ia niște măsuri recomandate de medicii infecționiști care pot să ne spună ce ar trebui să facem pentru a evita să fim expuși sau să îi expunem pe alții la o eventuală îmbolnăvire. Într-o situație în care Guvernul nu a știut ce să facă, s-a grăbit, a introdus târziu și pe repede înainte un proiect de lege ca să reglementeze starea de urgență deja reglementată printr-o OUG de acum câțiva ani și în această situație a produs mai multă confuzie decât să limpezească lucrurile pentru că în legea cadru care reglementează starea de alertă este prevăzut că în starea de alertă nu pot fi restrânse drepturi și libertăți fundamentale ale omului. Prin proiectul de lege adoptat de Parlament săptămâna trecută s-a prevăzut faptul că guvernul poate lua măsuri coercitive pentru anume fapte și din această cauză modificarea la lege a întârziat cu o săptămână. Am avut trei zile de vid legislativ și a complicat mai mult lucrurile decât să le simplifice. Starea de alertă este o stare specifică începutului unei anume stări dificile, ea poate fi urmată de starea de urgență în situația în care lucrurile se agravează", a declarat Grebl[.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.