Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Neacșu a răbufnit după ce în spațiul public a apărut o poză cu Dragnea din boxa acuzaților de la ÎCCJ: 'Este rușinoasă pentru cel care a făcut-o'

adrian toni neacsu

Avocatul Toni Neacșu a răbufnit după ce o fotografie cu Liviu Dragnea din sala de judecată de la ÎCCJ a apărut în spațiul public. Jurnalistul Sorin Voinea a publicat pe Facebook o fotografie cu Dragnea aflat în boxa acuzaților. „Când călăul-judecător face o poză cu victima, înaintea ghilotinei!”, este comentariul care însoțește imaginea. În replică, Toni Neacșu susține că „afirmația este aberantă, jignitoare și complet falsă”.

„Pe cât de mitocănească este fotografierea în sala de judecată, încălcându-se astfel câteva reguli de conduită în instanță elementare, pe atât de mincinoasă este susținerea că aceasta ar proveni de la unul din judecătorii din complet. Afirmația este aberantă, jignitoare și complet falsă. Este rușinoasă pentru cel care a făcut-o.

Ion Cristoiu vrea ca Iohannis să-i strice planul lui Dragnea: 'PSD se joacă cu remanierea. Președintele este chiar dator să nu semneze'

Fotografia a fost făcută într-una din pauze, când completul era retras spre deliberare. Pentru oricine a stat 5 min în viața lui într-o sală de judecată înțelege chiar din fotografie că în sală, la momentul efectuării pozei, nu era nici un magistrat, pentru că altfel nimeni nu și-ar fi permis să stea cu spatele la prezidiu și în acele poziții relaxate. De asemenea, este făcută din dreptul ușii de intrare în sală, acolo unde au stat buluc pe lângă jurnaliști serioși și o sumedenie de gură-cască sau alte specimene.

Cine a făcut această fotografie și a expus-o în spațiul public a încălcat pe lângă regulile expuse politicos de președintele completului la începutul ședinței și dispoziții legale privind dreptul la reproducerea propriei imagini, ori la protecția datelor personale.

Este un motiv suficient pentru că următoarele termene de judecată să se desfășoare cu respectarea strictă a Regulamentului în ce privește fotografierea și filmarea în sala de judecată, iar asta nu se pate garanta, atât timp cât bunul simț lipsește, decât printr-un control strict și o limitare a numărului celor ce participă la ședința de judecată. 
Dacă nici la ÎCCJ nu se mai pot impune regulile de conduită în sala de judecată înseamnă că nu mai avem nici o șansă în fața țopârlăniei, golăniei și mitocăniei.”, scrie Neacșu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.