Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Neacșu, fost avocat al Bombonicăi Prodana, despre eliberările pe bandă: 'Completurile morții' de la ÎCCJ au fost demascate

adrian toni neacsu

Dreptatea ar trebui să fie aceeași pentru toți cei condamnați prin hotărârile judecătorești pronunțate de Completele de 5 judecători de la ÎCCJ în materie penală de la 1.02.2014 până în prezent. Am numărat cel puțin 350 de hotărâri judecătorești.Toate sunt nule absolut, prin încălcarea normelor de ordine publică privind formarea completelor și nerespectarea garanțiilor fundamentale, și elementare de altfel, privind dreptul la un proces echitabil, sub aspectul asigurării garanțiilor obiective de imparțialitate a instanțelor, susține avocatul Toni Neacșu, cel care a fost apărătrul Bombonicăi Prodana în dosarul DGASPC Teleorman.

"Deocamdată legea produce reparații, doar în sensul rejudecării apelurilor de o instanță legală, o șansă enorma de altfel, doar pentru cei care au norocul să se afle în termenul de exercitare a contestației în anulare. Șansa la o justiție corectă depinde de norocul pe care îl ai sau nu să ti se fi comunicat hotărârea judecătorească nulă.

Pentru ceilalți, față de care acest termen s-a împlinit, hotărârile fiind la fel de nule, legislativul are obligația să găsească o soluție. Este inadmisibil să se accepte într-un stat de drept, în care supremația legii este clamată gălăgios de veniți și neaveniți, supraviețuirea unor hotărâri judecătorești lovite de nulitate absolută. Asta dacă nu cumva suntem în gheturile statului de drept, fundamentat pe supremația legii și ne aflăm la periferia civilizației.

Avocații și-au cam epuizat mijloacele de a reinstaura legalitatea prin folosirea mijloacele procedurale pe care le au la dispoziție. Intervin limitele codului de procedură penală.

Citește și: ALERTĂ Pedeapsa Alinei Bica, SUSPENDATĂ - Fosta șefă a DIICOT va fi eliberată

Parlamentul sau legiuitorul delegat, Guvernul, au obligația constituțională și morală de a găsi o variantă de înlăturare a efectelor produse de hotărâri judecătorești nule. Repunerea în termenul de contestație în anulare, și deci oferirea posibilității rejudecării cauzelor de către instanțe imparțiale și obiective, este o obligație de stat", scrie Neacșu pe Facebook.

Ulterior, Neacșu a postat un alt mesaj în care scrie "Completurile morții de la ÎCCJ au fost demascate. Ce facem cu gropile comune în care și-au aruncat morții?'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.