Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul declarațiilor politicienilor care au dus la decăderea acestora

images

Se spune că nu poți învăța mai multe și mai bine decât din greșeli. În virtutea acestei afirmații, am decis trecerea în revistă a mai multor momente memorabile din panelul politicii naționale din ultimii 26 de ani. Vorbim aici despre răspunsuri care odată articulate, au reprezentat adevărate pietre de moară pentru emițători sau uneori poate mai mult decât atât, și mă refer aici chiar la pierderea alegerilor.

Marian Munteanu vs. PNL

În interviul pentru Mediafax, Marian Munteanu a fost întrebat cum îl vede pe Corneliu Zelea Codreanu, mai precis dacă acesta a fost un criminal sau nu. Evitarea unui răspuns simplu la această întrebare a dat apă la moară contestatarilor lui Munteanu, care aveau să și câștige bătălia cu acesta, în sensul retragerii din postura de candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. Prin răspunsul voalat la această întrebare, Munteanu avea să-și piardă și ultima fărâmă de susținere de care se bucura în interiorul PNL.

Puteți vizualiza interviul aici.

Cristina Guseth vs. Comisiile juridice ale Parlamentului

Mandatul de ministru al Justiției al Cristinei Guseth s-a terminat înainte să înceapă, grație prestației slabe la audierea sa de către Comisiile juridice reunite. De la confundarea termenului de incompatibilitate cu impunitate și până la imposibilitatea de enumerare a tipurilor de imunitate existente, puteți urmări mai jos toate răspunsurile directoarei Freedom House România.

https://www.youtube.com/watch?v=HJEDv_46NFg

Gabriela Firea vs. Klaus Iohannis (involuntar, vs. toate familiile fără copii)

Declarația Gabrielei Firea la adresa lui Klaus Iohannis, cu privire la faptul că nu are copii, a creat valuri de indignare la momentul respectiv. Oalele nu au fost sparte neapărat în capul acesteia, ci mai degrabă în capul lui Victor Ponta, căruia i s-a creat o imagine cum că ar fi dispus să recurgă la tot felul de tehnici, mai morale sau mai puțin morale, pentru a câștiga președinția. Trebuie precizat că, ulterior, Firea și-a cerut iertare pentru afirmațiile de mai jos, declarând voalat că acestea au fost oferite din postura de purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, în consecință, ea fiind doar emițătoarea mesajului, nu și creatoarea.

https://www.youtube.com/watch?v=eHEVcSMsc_8

Mihai Răzvan Ungureanu vs. românii leneși

Deși nu se poate spune că decăderea lui MRU  și-a avut începuturile în declarația de mai jos, la momentul respectiv s-a făcut mare tam-tam despre „impertinența” lui Ungureanu de a-i descrie pe români drept leneși.

Traian Băsescu vs. Raed Arafat

Scandalul pornit de la tentativa de demitere de către Băsescu a lui Raed Arafat, tentativă îmbrăcată în formula „ghici ghicitoarea mea”, i-a dat ulterior mari bătăi de cap fostului președinte. Acesta a și recunoscut mai târziu că una dintre marele sale greșeli a fost referirea la acest subiect cu sintagma amintită mai devreme.

Pentru a asculta înregistrarea, intrați aici.

Traian Băsescu vs. Mircea Geoană

Vizita din toiul nopții a lui Mircea Geoană, candidat la președinție, acasă la Sorin Ovidiu Vântu, cu doar o seară înainte de dezbaterea finală, a rămas în memoria colectivă drept lovitura de grație cu care Traian Băsescu a câștigat alegerile și nu putea lipsi din acest top. Nereușita din partea lui Geoană de a închega un răspuns articulat l-a făcut pe acesta să rămână în memoria colectivă drept un exemplu veritabil de „așa nu!”.

https://www.youtube.com/watch?v=enO_vQQOaJw

Mona Muscă vs. CNSAS

Mona Muscă era la un moment dat una dintre cele mai importante femei în politica din România. Ocupând un fotoliu de deputat timp de 11 ani, ajunsă vicepreședinte al Camerei Deputaților și ulterior ministru al Culturii, cariera politică a acesteia s-a terminat odată cu verdictul dat de CNSAS potrivit căruia, a fost colaborator al Securității. Firul evenimentelor îl puteți urmări mai jos:

Emil Constantinescu vs. Ion Iliescu

Într-o dezbatere televizată la Antena 1, Emil Constantinescu i-a adresat lui Ion Iliescu următoarea întrebare: „Credeți în Dumnezeu, domnule Iliescu?

Răspunsul lui Iliescu poate fi descris drept cum să răspunzi la o întrebare, atunci când nu vrei să răspunzi la întrebare și poate fi urmărit în înregistrarea de mai jos, derulând la 1 h și 32 min:

https://www.youtube.com/watch?v=nPuyTrvldac&feature=youtu.be&t=5529

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.