Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai feroce: Rușii anunță că trupele Ahmat au avansat lângă Bahmut

captura Twitter
explozie bahmut

Comandantul grupării Ahmat, Aptî Alaudinov, a anunţat că satul Klişciivka de lângă Bahmut se află sub controlul forţelor armate ale Rusiei. Alaudinov a făcut această declaraţie la emisiunea Soloviev Live. Potrivit acestuia, luptătorii Ahmat dețin controlul de la Klişciivka şi se îndreaptă spre Kurdiumivka. Alaudinov a subliniat că Forțele Armate ale Ucrainei vor continua să-și trimită forțele în zonă, dar în cele din urmă ele se vor epuiza.

De cealaltă parte, Ucraina spune că pe frontul din Bahmut deține cel puțin momental controlul

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe "Est" din Ucraina, Serhi Cerevati, a declarat că armata ucraineană i-ar putea forța pe ruși să-și retragă trupele din Bahmut folosind împotriva acestora loviturile de artilerie, informează RBC, potrivit Rador.

Cerevati a fost întrebat de jurnalişti dacă este posibil un scenariu în care ocupanții să fugă din Bahmut sub focul artileriei. "Este destul de probabil. În acest moment, se lucrează mult în privinţa luptei, pentru a-l face și mai probabil" - a răspuns reprezentantul militarilor ucraineni. Potrivit acestuia, trebuie să ținem cont de faptul că armata ucraineană face o muncă eroică în condiții de paritate în ceea ce priveşte personalul și echipamentele inamicului. Totodată, Cerevati a subliniat că, în ceea ce privește numărul de obuze de artilerie, Forțele Armate ale Ucrainei pierd uneori în fața rușilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.