Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mortu-i de vină: Procurorii au CLASAT dosarul în care au murit doi mineri

www.observator.tv
mineri

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au decis să claseze dosarul privind accidentul din Mina Lupeni, produs în toamna anului 2017, în care doi mineri au murit, după ce au fost surprinși de un mal de pământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Darius Roman, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul privind accidentul de la Mina Lupeni a fost clasat.

Citește și: Andreea Esca , anunț de ultimă oră. Ce i s-a reproșat

“În luna decembrie 2018 s-a dat o soluție de clasare a dosarului. Soluția a fost dată de procurorul de caz, în baza articolului 16, litera b, din Codul de procedură penală. Moștenitorii victimelor pot face plângere împotriva soluției, aceasta este procedura”, a afirmat procurorul Darius Roman.

Articolul 16, litera b, prevede că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

Citește și: Gigi Becali, alianță cu Traian Băsescu:’Vreau să mă întâlnesc cu Traian Băsescu, să unim toate forțele astea de opoziție’

În urma accidentului produs în Mina Lupeni, au fost anchetate trei persoane. Este vorba de fostul director al Complexului Energetic Hunedoara, Cosmin Chiuzan, fostul inginer şef cu producţia, Cristian Balea, şi fostul director al Minei Lupeni, Daniel Brânzan.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc în luna octombrie 2017, când opt mineri au reuşit să se salveze, însă patru au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran. Doi dintre ei au murit.

Citește și: Mega-surpriză! Ce funcție pregătește colosul Facebook .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.