Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot scandalul pentru doar patru pacienţi - Evacuarea în miez de noapte de la Spitalul Foişor mai putea aştepta

F. P.
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Spitalul Foișor

Doar patru pacienți cu COVID-19 au ajuns sâmbătă la spitalul Foișor, iar transferul pacienților din unitățile de primiri urgențe către unitatea spitalicească va continua, a anunțat sâmbătă, într-un video postat pe Facebook, secretarul de stat Raed Arafat. Devine astfel clar că greaba de a evacua unitatea medicală a fost una nejustificată, pacienţii scoşi din spital seara târziu putând fi externaţi şi în zilele următoare.

Arafat spune că ultimul pacient din spitalul Foișor a fost externat la ora 11, sâmbătă, iar în jurul orei 15:00 a fost emisă autorizația că spitalul poate primi pacienți COVID pe 20 de paturi de terapie intensivă și 90 de paturi cu oxigen.

În paralel s-a finalizat racordarea la curent a unității mobile de terapie intensivă de la spitalul Victor Babeș, mai mulți pacienți fiind transferați în respectiva unitate. Unitaea are o capacitate de 8 locuri, care au fost ocupate.

La ora 11, pe plan național erau 784 de cazuri în unitățile de primiri urgențe din care în jur de 300 aveau nevoie de oxigen sau intubare.

În București în unitățile de primiri urgențe, la ora 11:00 erau 159 de cazuri din care 8 erau intubați și ventilați, 34 aveau nevoie de ventilație non-invazivă și 83 cu necesar de oxigen. „Din acești pacienți continuă transferul către Foișor și unitatea de terapie intensivă de la Babeș”, a spus Arafat.

Raed Arafat spune că decizia de evacuare a pacienților spitalului Foișor a fost una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru aceștia, iar evacuarea trebuia să înceapă în cursul amiezii și nu noaptea. Decizia trebuia să pună la dispoziția Bucureștiului 28 de paturi de terapie intensivă care au intrat în circuit și 90 cu oxigen, pentru pacienții aflați în uunitățile de primiri urgențe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.