Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toyota este în grafic pentru a-şi păstra titlul de cel mai mare producător auto global pentru al treilea an consecutiv

The Straits Time
Toyota

Toyota este în grafic pentru a-şi păstra pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător auto global, după ce în perioada ianuarie-aprilie 2022 a vândut cu un milion de vehicule mai mult decât rivala Volkswagen AG, transmite Bloomberg.

Deşi operaţiunile ambelor companii în China sunt afectate de restricţiile severe, Toyota a reuşit să gestioneze mai bine pagubele. Producătorul auto nipon a anunţat luni că livrările sale pe plan global au scăzut cu 5,8% în primele patru luni din 2022, în timp ce vânzările grupului german au înregistrat un declin de 26%.

Toyota domină în continuare VW, deşi vineri a informat că va reduce producţia planificată cu aproximativ 50.000 de vehicule, la 800.000 de unităţi, din cauza restricţiilor din China, potrivit Agerpres.ro.

Cel mai mare producător auto din Japonia încă se aşteaptă să producă pe plan mondial 9,7 milioane de vehicule în actualul an financiar, deşi a avertizat că "există posibilitatea unui nivel mai scăzut".

În martie, preşedintele Akio Toyoda le-a spus angajaţilor că firma reexaminează situaţia fabricilor, împreună cu furnizorii de piese, pentru a evita "o epuizare".

Anul acesta, VW s-a confrunta cu dificultăţi în China, cea mai mare piaţă a sa, unde livrările au scăzut cu 30% în perioada ianuarie-aprilie 2022. Grupul german are de asemenea o prezenţă mai importantă decât Toyota în Europa Occidentală, unde invadarea Ucrainei de către Rusia a afectat şi mai mult lanţurile de aprovizionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.