Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRĂDARE în NATO: Turcia cumpără de la ruşi sistem de rachete de miliarde de dolari

s-400 rachete

În timp ce România se pregăteşte să cumpere un sistem de rachete de 3,9 miliarde de dolari din SUA, Turcia face o mişcare de detaşate de alianţii din NATO şi îşi negociază o achiziţie de 2,5 miliarde de dolari din Rusia.

Turcia a ajuns la un acord cu Rusia în vederea achiziţionării celui mai avansat sistem defensiv de rachete, a anunţat un oficial turc, potrivit bloomberg.com.

Vezi și Dan Voiculescu, internat de URGENȚĂ la Spitalul Universitar: Este în stare GRAVĂ!

Înţelegerea preliminară prevede că Turcia va primi două baterii de rachete S-400 din Rusia în următorul an, după care alte două baterii vor fi produse chiar pe teritoriul Turciei.

Turcia a mai ajuns şi în trecut la asemenea înţelegeri cu Rusia pentru sisteme de rachete, dar s-a renunţat în urma unor proteste din partea NATO. Sub presiunea SUA, Turcia a renunţat şi la un plan de achiziţie a unui sistem similar de la o companie de stat din China, sancţionată de SUA pentru presupuse vânzări de armament către Iran.

Vezi și: Mesaj în noapte al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei cu privire la Episcopul acuzat de relații homosexuale

Turcia este stat membru NATO încă de la începuturile Războiului Rece, însă în ultima perioadă relaţiile cu SUA s-au deteriorat din cauza suportului american pentru luptătorii kurzi din Siria.

Sistemul de rachete din Rusia nu ar fi compatibil cu alte sisteme similare ale NATO, dar nici nu s-ar încadra între sistemele pe care Turcia s-a angajat în NATO că nu le va amplasa la graniţa cu Armenia, la Marea Egee şi la graniţa cu Grecia. Astfel, înţelerea cu Rusia ar permite Turciei să amplaseze sistemele de rachete oriunde în ţară.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.