Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic rutier îngreunat la limita judeţelor Maramureş şi Sălaj, din cauza căderilor de stânci pe carosabil

observator.tv
cadere de stanci carosabil

Traficul rutier pe DJ 109F, la limita judeţelor Maramureş şi Sălaj, este blocat pe un sens de mers din cauza căderilor de stânci de pe versanţi, ca urmare a fenomenului de îngheţ-dezgheţ, a informat joi Prefectura Maramureş, potrivit AGERPRES.

Citeşte şi: Sute de români cer MODIFICAREA grilei de salarizare: Semnatarii memoriului AMENINŢĂ cu blocarea activităţii şi proteste MASIVE

Prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, a menţionat, printr-un comunicat de presă, că având în vedere situaţia de urgenţă produsă prefecţii celor două judeţe învecinate au numit prin ordin comisii mixte care s-au deplasat în zona afectată de căderile de stânci. Totodată, angajaţi de la SC Drumuri şi Poduri SA Maramureş s-au deplasat, la faţa locului, cu un utilaj pentru dagajarea carosabilului.

"Reactivarea fenomenului căderilor de stânci s-a produs la km 10 +300. (...) Acestea pot fi dislocate necontrolat, atât datorită precipitaţiilor, cât şi temperaturilor scăzute. Desprinderea unor noi stânci pune în pericol siguranţa traficului rutier, (...).", reiese din comunicatul Instituţiei Prefectului - Judeţul Maramureş.

Conform acestuia, măsurile pentru siguranţa traficului rutier pe DJ 109F includ montarea de panouri de avertizare cu privire la căderile de stânci, montarea de indicatoare rutiere pentru limitarea vitezei la 30 km/h, în zona sectorului de drum judeţean afectat de căderile de stânci şi elaborarea unor studii tehnice de specialitate - geotehnice, topografice, expertiză, devize estimative etc.

De asemenea, administratorii drumului judeţean (CJ Sălaj şi SC Drumuri şi Poduri SA Maramureş) vor monitoriza permanent sectorul de drum judeţean până la realizarea lucrărilor de punere în siguranţă.

Totodată, situaţia va fi discutată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, a precizat prefectul Vasile Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.