Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie de tip Elodia, ignorată? Cel mai vechi și ciudat caz de dispariție pe care poliția din Buzău nu îl poate rezolva

www.sokant.ro
politia nu treceti

Un număr de 39 de persoane din judeţul Buzău figurează la rubrica "Persoane dispărute" a Poliţiei Române, printre ele oameni care au fost văzuţi ultima dată plimbându-se pe bicicletă, mergând la oficiul poştal, la spital, gară sau după ajutorul social, cel mai vechi caz fiind cel al Elenei Alionte despre care cunoscuţii au precizat că ar fi dispărut în anul 1993.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, la nivelul instituţiei sunt în lucru 39 de dosare privind persoane dispărute, cel mai vechi făcând referire la o femeie văzută ultima dată în urmă cu 31 de ani.

"La data de 15 ianuarie, la nivelul IPJ Buzău se aflau în lucru 39 de cazuri privind persoane căutate pentru dispariţie (37 de persoane majore şi doi minori). Cel mai vechi caz de dispariţie a fost înregistrat la nivelul unităţii noastre la data de 11.09.2019, persoana căutată fiind o femeie majoră, despre care aparţinătorii au precizat că ar fi dispărut în anul 1993", a transmis pentru AGERPRES IPJ Buzău.

Este vorba despre Elena Alionte, născută în localitatea Boişoara, judeţul Vâlcea, în data de 21 august 1969, domiciliată în judeţul Buzău. Potrivit datelor Poliţiei Române, "aceasta a plecat de la domiciliu din cauza neînţelegerilor cu soţul în cursul anului 1993. În anul 1993 soţul acesteia a depus la Judecătoria Buzău o cerere de chemare în judecată pentru divorţ, iar de la acea dată nu a mai ţinut legătura cu nicio rudă sau cunoştinţă şi nici nu s-a prezentat la termenul de divorţ. Ultima carte de identitate emisă pe numele său a fost în 1986 şi nu figurează ca deţinător de paşaport".

Împrejurările în care au fost văzute unele dintre persoane, înainte de a fi declarate ca fiind dispărute, au fost multiple, de la cazuri de oameni de negăsit, după ce au plecat în străinătate, la persoane care nu ar fi dat de bănuit cunoscuţilor niciodată că nu se vor mai întoarce. Printre cazurile înregistrate de Poliţia Română se numără cel al unui bărbat care a plecat cu bicicleta dimineaţă şi nu s-a mai întors acasă, dar şi o persoană care, deşi se întreţinea doar din ajutorul social, la un moment dat nu l-a mai ridicat, în acest fel autorităţile aflând despre dispariţia sa.

"Dumitru Vasile Gheorghe - la data de 03.04.2022, în jurul orei 07,00, numitul Dumitru Vasile-Gheorghe, în vârstă de 45 ani, a plecat de la domiciliu cu o bicicletă de culoare neagră şi nu a mai revenit până în prezent. Anghel Gheorghe - la data de 15.04.2020 lucrătorii Postului de Poliţie Berca au fost sesizaţi despre faptul ca numitul Anghel Gheorghe, beneficiar al ajutorului social, nu şi-a mai ridicat ajutorul bănesc de aproximativ 3 luni şi nu a mai fost văzut pe raza localităţii de aproximativ 2 luni. Acesta este cunoscut ca şi consumator de băuturi alcoolice, singura sursa de venit a acestuia fiind ajutorul social. Gheorghe Stana - la data de 18.11.2013, după ce şi-a ridicat pensia de la Oficiul Poştal Padina, a plecat într-o direcţie necunoscută, având asupra sa mai multe obiecte de vestimentaţie. Crăciunescu Sterie - la data de 09.11.2012, persoana a fost transportată cu ambulanţa de la domiciliu la Spitalul Nehoiu, de unde a plecat într-o direcţie necunoscută. Alixandru Aurica - Compartimentul Urmăriri al Poliţiei Sectorului 4 a fost sesizat cu privire la faptul că în ziua de 26.08.2006 Alixandru Aurica, domiciliată în sat Căpăţâneşti, din Buzău, a plecat din Bucureşti, str. Orăştie, către Gara de Nord şi nu a revenit până în prezent", informează Poliţia Română.

În situaţia în care persoanele dispărute nu sunt găsite într-o perioadă de maximum 30 de ani, cazurile sunt clasate.

"În toate cazurile de dispariţie sunt desfăşurate activităţi continue în vederea depistării persoanelor dispărute, în funcţie de datele şi informaţiile obţinute. Dacă nu a fost clarificată situaţia persoanei dispărute, la împlinirea termenului de 20 de ani de la data înregistrării dispariţiei, cazul va fi trecut în evidenţă pasivă pentru încă 10 ani. Totodată, cazul este revocat din aplicaţiile specifice ale Poliţiei Române şi implicit şters de pe pagina web instituţională", informează IPJ Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.