Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie pe mare: Zeci de morţi într-un nafragiu în Marea Mediterană

refugiati naufragiu

Marina italiană a anunţat vineri seară că a recuperat 45 de corpuri ale unor migranţi după ultimul naufragiu care a avut loc în Marea Mediterană, al treilea în trei zile, al cărui bilanţ s-ar putea înrăutăţi din cauza zecilor de persone date dispărute în continuare, transmite AFP. "Vasul Vega a salvat 135 de migranţi de pe o ambarcaţiune pe jumătate scufundată. Alte 45 de corpuri au fost recuperate, iar căutările continuă", a scris Marian pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Ce ar fi trebuit să facă Dacian Cioloș în scandalul Hexi Pharma: Băsescu dă lecții de guvernare

Această nouă tragedie a avut loc la 24 de ore după un alt naufragiu soldat cu 20 până la 30 de morţi şi la două zile după cel care a făcut cinci morţi, ridicând bilanţul provizoriu la 70 de morţi în trei zile şi zeci de dispăruţi. "Trei naufragii în trei zile, este foarte îngrijorător. Acum vedem sosind aceste vase de pescuit de foarte proastă calitate", a declarat o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (HCR), Carlotta Sami.

Citește și: Traian Băsescu, dezvăluiri despre Cătălin Tolontan: Ce ar fi făcut jurnalistul

Cu începere de luni dimineaţă, mesajele de alertă s-au succedat către numeroasele nave militare, umanitare şi comerciale care se intersectează în largul coastelor Libiei: peste 12.000 de migranţi salvaţi în cinci zile, un bilanţ nemaiîntâlnit, potrivit echipelor de salvare. "Este o situaţie excepţională, suntem aproape la acelaşi nivel cu insulele greceşti anul trecut", când mii de migranţi ajungeau acolo zilnic dinspre Turcia, a recunoscut purtătorul de cuvânt din Italia al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), Flavio di Giacomo, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.