Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a 'explodat' după publicarea Raportului Departamentului de Stat al SUA: 'Pentru mine şi-au pierdut credibilitatea'

www.romaniatv.net
traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, marţi seară, Raportul Departamentului de Stat al SUA, afirmând că este „incorect” pentru că a semnalizat lucruri adevărate despre anumite zone ale justiţiei, însă nu a făcut nici măcar o mică atenţionare despre „derapajele” DNA.

„Relativ corect ca observaţii în ceea ce priveşte presa (...) şi în ceea ce priveşte justiţia, incorect pentru că a semnalizat lucruri adevărate despre celelalte zone ale justiţiei, dar să nu faci o mică atenţionare că DNA are elemente de derapaj în ceea ce priveşte respectarea drepturilor fundamentale şi posibile înscenări este inadmisibil. Pentru mine şi-au pierdut credibilitatea. (...) A nu semnaliza a decredibilizat raportul (...) ”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la TVR1, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a afirmat că "raportul este prost făcut".

SURSE - Tăriceanu, ordin de RACOLARE masivă la ALDE: s-a ieșit la vânătoare de liberali

Raportul de ţară privind Drepturile Omului, publicat de Departamentul de Stat al SUA, arată că închisorile din România nu au reuşit nici în 2017 să ajungă la standardele impuse de Consiliul Europei, alocând mai puţin de 43 de metri pătraţi, 4 metri pătraţi de spaţiu pentru fiecare deţinut.

„Corupţia a rămas o problemă, conform indicatorilor Băncii Mondiale. Mita este răspândită în sectorul public. Legile nu au fost întotdeauna implementate în mod eficient, iar oficialii, inclusiv judecătorii, au fost implicaţi uneori în acte de corupţie fără a fi pedepsiţi. Imunitatea de care beneficiază actuali şi foşti miniştri care sunt sau au fost şi parlamentari a blocat, în unele cazuri, investigaţiile”, se arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.