Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a pierdut președinția partidului

Eurodeputatul Siegfried Mureșan este președintele interimar al partidului Mișcarea Populară, după ce, din punct de vedere legal, alegerea lui Traian Băsescu a fost anulată de decizia Curții de Apel București care preciza că partidul Mișcarea Populară nu poate fi înființat.

Pentru a fi repus în funcția de președinte duminică, 27 martie, se va organiza un congres extraordinar, de la ora 12.00 la Palatul Parlamentului.

Traian Băsescu a fost ales președintele MP în cadrul Congresului din data de 24 octombrie, după ce în data de 10 s-a înscris ca membru. Tot atunci Eugen Tomac a fost ales președinte executiv al MP, după ce și-a dat demisia din PMP ca să devină fondator al MP.

Drept urmare în urma deciziei CAB președinte al PMP este Siegfried Mureșan, care a fost ales prim vicepreședintele PMP.

Primul congres al PMP a avut loc la 7 iunie 2014, când aproximativ 1.000 de delegați au decis ca funcția de președinte a PMP să-i revină Elenei Udrea, împotriva căreia a candidat doar Daniel Funeriu. Ceilalți trei candidați, Adrian Papahagi, Adrian Rădulescu și Gelu Vișan, s-au retras din cursa pentru șefia partidului.

La 29 ianuarie 2015, Elena Udrea s-a autosuspendat din funcția de președinte al PMP, după ce a fost pusă sub urmărire penală, iar Eugen Tomac a devenit președinte interimar.

Cel de-al doilea congres al PMP s-a desfășurat la 8 februarie 2015 când Eugen Tomac a fost ales președinte, iar Dorel Onaca secretar general. Siegfried Mureșan a devenit prim-vicepreședinte, iar vicepreședinți au fost aleși: Clement Negruț, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Nicolae Ivașchescu, Cătălina Buzoianu, Cătălin Cristache, Victor Tarhon, Adrian Rădulescu, Claudiu Palaz și Gabriel Berca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.