Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, anunţ APOCALIPTIC: 'Rusia a spus STOP! Riscăm RĂZBOI'

inquamphotos.com / Octav Ganea
traian basescu

Fostul preşedinte, Traian Băsescu face un anunţ extrem de îngrijorător. Actualul preşedinte al PMP spune că Republica Moldova nu are absolut nicio şansă să intre în Uniunea Europeană. Totul se trage din cauza Rusiei care nu vrea ca UE să se extindă în partea de est a Europei.

Citește și: 'Oracolul de la Bălcești' lovește din nou: Gabriela Firea, 8 ani la Primăria București

„Republica Moldova nu va fi membră a Uniunii Europene niciodată sau nu în următorii 20-30 de ani. Tentativa de a extinde prin acordul de asociere Uniunuea Europeană în Ucraina şi Republica Moldova a avut reacţie imediată din partea Rusiei: anexarea Crimeei şi ocuparea estului Ucrainei”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu la şcoala de vară a tineretului PMP care se desfăşoară la Neptun, scrie news.ro.

Citește și: Liviu Dragnea face anunțul 'cel mare': Victor Ponta rămâne în PSD. Ce au convenit

Fostul şef al statului a spus că nu sunt mulţi politicieni români sau moldoveni care să aibă curaj să recunoască faptul că opoziţia Rusiei poate bloca drumul european al Moldovei. Traian Băsescu a apreciat că decretul de aderare a Transnistriei la Federaţia Rusă reprezintă tot o reacţie adversă la extinderea Uniunii Europene către est. „Să nu credeţi că ce a a făcut zilele trecute Şevciuk (Evgheni Şevciuk, liderul regiunii separatiste - n.red.), când a declarat Transnistria parte a Federaţiei Ruse, nu este tot o reacţie la Acordul de Asociere al Moldovei la UE. Deci Moscova a spus clar «stop» pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO riscăm război în regiune”, a spus preşedintele PMP.

Vezi și: OFICIAL vechiul PNL încalecă vechiul PDL. Neoficial, luptele în culise sunt dure

El a mai adăugat că o eventuală unire a României cu Moldova va aduce beneficii ambelor părţi. „Nu este o favoare pe care România ar face-o Republicii Moldova, ci, în mod egal, şi România ar avea extrem de mult de câştigat dacă se face unirea”, a conchis Băsescu.

Citește și: SURSE - Rezultatele întâlnirii decisive dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.