Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, declarații explozive: acuză un premier de trădare națională

Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu, despre războiul care se petrece la granița României și securitatea granițelor. Totodată el a susținut că serviciul militar obligatoriu trebuie reintrodus. Totodată, fostul șef de stat a acuzat un fost premier de trădare națională.

 

„Categoric, stabilitatea politică este extrem importantă în perioada actuală, mai ales de când a început războiul în Ucraina. Cred că nu a fost o decizie greșită ca Iohannis să creeze această majoritate (n.r. PNL-PSD). Marea problemă este cum a gestionat această majoritate situațiile de criză, nu poți avea scuză pentru împrumuturile iraționale - plătite de cetățeni - din cauza războiului din Ucraina, ci din cauza proastei gestionări. Situațiile în care țara se împrumută cu dobânzi de 7,8 la sută, nu ai decât soluția să diminuezi împrumuturile, cheltuielile, menținând prioritățile -cum ar fi cele pentru armată și să încerci să gestionezi intern banii.

Dar când, în astfel de situații, mărești taxele, este o măsură împotriva creșterii veniturilor. Se vor plăti tot mai puține taxe, vor cădea foarte multe companii, care nu vor face față noilor măsuri de taxare.

Acum îmi asum -oricât m-ar înjura oricine -  că în 2010 nu am mărit niciun fel de taxă, dar am redus cheltuielile cu salariile. Îmi asum acest lucru și viața ne va arăta dacă a fost sau nu dreptate, rămâne de văzut. Cert este că atunci a fost o măsură care a redus viteza de creștere a datoriei publice a României și a crescut șansele de relansare a economiei României“, a comentat Traian Băsescu despre deciziile asumate de actuala coaliție PSD-PNL.

Băsescu cere reintroducerea stagiului militar OBLIGATORIU

 

Cât despre situația conflictului de la granița României, fostul șef de stat susține reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

„Rămâne o singură soluție pentru a crea un număr suficient de militari: reintroducerea stagiului militar OBLIGATORIU. Știu că îmi aprind paie în cap, dar este necesară pentru securitatea noastră. Uitați-vă și la Ciolacu, care sunt convins că nu înțelege mare lucru, el tot spune că avem asigurată securitatea de NATO. Dar Ciolacu nu știe că ai obligația să te aperi câteva luni până vin forțele NATO să te ajute. În cazul unei invazii, ce înseamnă 2000 de pușcași la Kogălniceanu și alții 1000 militari la Cincu, sub comanda Franceză?! O nimica Toată! Trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști vreo 45-60 de zile până NATO te poate ajuta și își mobilizează resursele. În 2014 s-a stabilit formarea acestor forțe rapide. Dar niciuna nu vine mai repede de 10 zile în România. Și vine în dimensiuni reduse, nu suficiente pentru a face față unui atac masiv din partea Rusiei, de exemplu“, a declarat Băsescu.

Totodată, fostul șef de stat a făcut o declarație șocantă și a acuzat un fost premier de trădare națională.

 

Cei care au tot tăiat din bugetul Apărării, și a existat un CSAT în care i-am spus unui premier că e vorba de trădare - dar asta peste 50 de ani când se deschid arhivele CSAT, - trădarea a însemnat tăierea cheltuielilor militare.

Și a mai venit și curtea Constituțională, care a făcut un lucru: Președintele avea o pârghie. Bugetul trebuia să primească avizul CSAT în zonele instituțiilor de forță - armată, ministerul de interne, servicii de informații.

În timpul domnului Ponta, Curtea Constituțională a stabilit că avizul CSAT este facultativ și nu e obligatoriu ca Guvernul să țină cont de el. Atunci autoritatea președintelui de comandant al forțelor armate s-a spulberat. În momentul de față, prin decizia CCR, toată responsabilitatea a fost mutată la Guvern. Președintele, deși răspunde de securitate, nu mai poate are pârghia prin care poate spune că are nevoie de artilerie, de muniție, pentru că nu avem, nu ne producem muniția în NATO. Președintele nu mai poate bloca bugetul acum pe motiv că Guvernul a a locat suficiente resurse Armatei“, a explicat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.