Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, despre colaborarea cu Securitatea: 'Ar fi fost descoperit până acum. Poate fi o interpretare'

basescu

Traian Băsescu a declarat miercuri, după ședința conducerii PMP, că nu are nicio teamă în privința dosarului pe care CNSAS l-a trimis la Curtea de Apel, privind stabilirea calității de colaborator al Securității în cazul său. ”Ar fi fost descoperit până acum. Poate fi o interpretare”, a spus el, potrivit mediafax.

”Arhiva, eu am dat dispoziție să fie predată, după cum se știe. Documentele sunt din 2006 predate. Vom vedea, nu pot să speculez. Nu am nicio teamă, ar fi fost descoperit până acum. Poate fi o interpretare”, a declarat Traian Băsescu.

Anterior, el a declarat că nu a văzut încă dosarul.

”În timpul campaniei au apărut informații legate de descoperirea unor documente de la fosta Securitate. Am făcut afirmația că nu voi discuta despre ele decât după campanie și după ce CNSAS trimite documentele la Curtea de Apel, unde să ne judecăm. Pot să vă spun că documentele au fost din 2006 acolo și văd că a anunțat Rareș Bogdan acum că s-a trimis dosarul la instanță, la Curtea de Apel. Am verificat pe ECRIS și nu au apărut încă înregistrate. O să văd și o să mă pronunț, dar până la a mă pronunța trebuie să mă judec cu CNSAS”, a declarat Traian Băsescu.

Citește și: Vești importante pentru toți cei care primesc vouchere de vacanță! Ce se întâmplă cu acestea .

El a mai spus că încă nu a văzut ce conține dosarul.

”Nu vă pot spune ce cuprinde dosarul pentru că nu l-am văzut. O să văd când e disponibil să fie văzut și o să mă pronunț public, deși nu am de gând să fac un circ mediatic din el, ci am de gând să mă judec cât mai repede”, a conchis Băsescu.

Pe rolul Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a fost înregistrat, miercuri, dosarul privind stabilirea calității de colaborator al Securității. Dosarul a fost deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Citește și: Liviu Dragnea a fost înlocuit! Ce avere are cel care îi va lua locul de la Camera Deputaților

În şedinţa de la începutul lunii mai, membrii Colegiului au dispus trimiterea către secţia de contencios a Curţii de Apel Bucureşti o acţiune pentru a fi stabilit dacă fostul preşedinte Traian Băsescu a fost sau nu colaborator al Securităţii.

De altfel, într-un comunicat transmis presei tot la acea vreme, CNSAS arată aceste informaţii, fără a fi precizat însă numele persoanei în cauză: „Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.