Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu devine OFICIAL cetăţean al Republicii Moldova. Cu cine va vota fostul preşedinte

Fostul preşedinte al României, Traian Basescu şi soţia sa, Maria, vor depunde joi jurmântul pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova, a anunţat ambasadorul Chişinăului la Bucureşti, Mihai Gribincea, citat de deschide.md, potrivit agerpres.

Ceremonia va avea loc la Ambasada Republcii Moldova la Bucureşti.

'Domnul Băsescu este 'constrâns' de două termene: primul este legat de legislaţia Republicii Moldova, care prevede că, dacă în termen de şase luni persoana nu depunde juramântul, ea pierde dreptul de a obţine cetăţenia, iar al doilea termen este legat de alegerile Prezidenţiale la care dânsul a declarat ca intenţionează să participe [în calitate de alegător]', a declarat diplomatul.

Citeşte şi: Rusia este pregătită să coopereze cu SUA, dar Washingtonul compară Moscova cu ISIS sau Ebola

Ulterior familia Basescu va trebui să depună actele pentru paşapoartele moldoveneşti pentru a putea vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Fostul preşedinte al României a declarat aseară că nu a votat în primul tur din cadrul alegerilor prezedenţiale în Republica Moldova pentru că Igor Dodon, candidatul socialist la preşedinţia republicii, a atacat la Curtea Constituţională hotărârea prin care Nicolae Timofti i-a acordat cetăţenia Republicii Moldova. 'Acum s-a judecat şi s-a respins, aşa că, în turul doi, voi vota pentru Maia Sandu", a afirmat Băsescu.

Basescu a primit cetăţenia Republicii Moldova prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.