Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu este acuzat de „plagiat”

2 sigle

Partidul Social Românesc (PSRO) acuză Mișcarea Populară și pe președintele ei, Traian Băsescu, de plagiat deoarece aceștia ar fi copiat pe sigla MP semnul inimii care face parte din sigla PSRO.

„PSRO va contesta, la Tribunalul București, plagiatul lui Traian Băsescu, cel care, pe același sistem al lansării zvonurilor false în opinia publică, în încercarea disperată de a atrage electoratul, a recurs la o metodă neortodoxă, folosind în noua siglă a Mișcării Populare însemnul PSRO, lucru interzis de Legea Partidelor Politice”, informează un comunicat de presă.

Inima este un simbol folosit de Partidul Popular European, care a fost adoptat în trecut și de  Forța Civică sau Alianța România Dreaptă. PPE, FC și ARD au fost create înaintea PSRO.

[gallery ids="4957,4958,4959,4960,4962"]

Totuși, PSRO susține că nimeni altcineva nu are dreptul de a folosi o inimă ca simbol politic.

„PSRO are o decizie definitivă și irevocabilă a Tribunalului București, care confirmă că semnul permanent propriu al formațiunii noastre politice este reprezentat de o inimă și stema țării. Cu acest însemn, PSRO este înscris în registrul partidelor politice, neexistând niciun fundament pentru care, din punct de vedere juridic, cineva ar putea să-i conteste autenticitatea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.