Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îl critică DUR pe Augustin Lazăr: 'A făcut o operațiune de PR eșuată în cazul Dosarului Revoluției'

inquam Foto/Octav Ganea
Basescu DNA

Traian Băsescu a declarat, referitor la anunțul lui Augustin Lazăr potrivit căruia procurorii Secției militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției, că acțiunea a fost una de PR, crezând că „va da peste cap pe toată lumea”, însă rezultatul este lipsit de credibilitate.

„Părerea mea e că domnul Lazăr a făcut o operațiune de PR crezând că va da peste cap pe toată lumea, însă e lipsit de credibilitate rezultatul. Domnul Lazăr vine cu trei vinovați, Voican Voiculescu, Iliescu și comandatul Aviaței Militare. Mi-e greu să înțeleg ce a avut cu comandantul Aviației Militare. Probabil o legătură cu plecarea lui Ceaușescu. E clar că a fost un anunț pripit, o acțiune de PR eșuată. Mi-e foarte greu să am o explicație de ce s-a anunțat înaintarea în instanță, dar continuă ancheta. E o operațiune de PR pe care dl Lazăr nu avea dreptul să o facă. A crezut că întoarce opinia publică. Nu cred că românii stau cu sufletul la gură, în momentul de față, legat de dosarul Revoluției. Nu văd de ce s-a făcut gratuit această operațiune de PR”, a afirmat Traian Băsescu, duminică seară, la România TV.

Citește și: Victor Ponta dă cărțile pe față! Ce i-ar fi propus Liviu Dragnea

Acesta a adăugat că speră ca soluția în dosarul Revoluției să fie una corectă, precizând că Parchetul are obligația să facă o informare publică cu privire la dosarele în care s-a pronunțat instanța, care numără peste 2.000 de cauze.

„Așteaptă istoria în primul rând. Eu sper să fie (corectă soluția-n.r.). Trebuie puse cap la cap toate soluțiile, pentru că sunt cel puțin 2.000 de dosare a căror anchetă s-a terminat. Numai eu știu cinci, șase generali care au fost condamnați. Ele trebuie puse la un loc pentru a avea imaginea completă și pentru justiție și pentru istorie. De aceea obligația Parchetului, dincolo de a finaliza dosarul, să facă o informare publică legat de dosarele în care s-au pronunțat în instanță. Sunt peste 2.000 de dosare care s-au judecat”, a conchis fostul președinte al României”, a conchis Băsescu.

Citește și: Unde au fost surprinși Carmen și Klaus Iohannis azi – Locul nu a fost ales întâmplător

Augustin Lazăr a anunțat, pe 8 aprilie, că procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpați pentru infracţiuni contra umanităţii. Procurorul general a mai precizat că dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume și a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.

În dosarul Revoluției din decembrie 1989, procurorii militari i-au trimis în judecată doar pe fostul președinte al României Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și generalul Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare.

Citește și: Liviu Dragnea aruncă bomba! Guvernul PSD-ALDE a bătut Guvernul Cioloș la acest capitol .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.