Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu îl 'DISTRUGE' pe Tudorel Toader, după ce ministrul Justiției a anunțat că nu o vrea pe Laura Codruța Kovesi șefa parchetului european: 'E o prostie'

www.jurnalisti.ro
Băsescu Kovesi

Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru șefia Parchetului European,potrivit unei informări transmise către președintele PE, Antonio Tajani și lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiției din țara care deține președinția Consiliului UE. În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Tudorel Toader a anunțat că îşi va informa omologii din statele UE despre abuzurile comise de fosta şefă a DNA.

Traian Băsescu e de părere că decizia luată de Tudorel Toader este ”o prostie”. Invitat la TVR 1, la emisiunea ”România 9”, moderată de Ionuț Cristache, Băsescu a spus că cei de la Bruxelles știu totul despre Kovesi.

Citește și: Remiză între Isărescu și Teodorovici! Ce se va face cu taxa care a aruncat în aer sistemul bancar

”Tudorel Toader se pregătește să facă o prostie. Eu am văzut această reacție la Polonia, când actuala majoritate a fost împotriva numirii lui Donald Tusk la șefia Consiliului. A fost o atmosferă foarte urâtă. Eu zic că lucrurile trebuie lăsate așa cum va stabili comisia de evaluare.

Știți care ar putea fi marele nostru câștig? Ca doamna Kovesi să lucreze cu niște procurori, nu ca la noi. O să i se zică, aici nu merge cu falsuri, cu declarații contrafăcute. Ar fi un câștig uriaș pentru România.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

Să nu credeți că la Bruxelles nu se știe tot despre cei 3 candidați! Nu cred că o scrisoare a ministrului Justiției e de natură să atingă obiectivul pe care Tudorel Toader îl are. Sigur știu și cum a fost numită și cum a fost destituită. Știu și ce a făcut de la numire până la revocare.

Din această poziție, Kovesi nu va mai putea face spectacol, pentru că se va vedea la CEDO. Dacă va fi Kovesi numită, nu știu dacă se va lega de România, prima dată, dar dacă va fi un neamț, sigur se ia de România.”, a declarat Traian Băsescu la TVR.

Citește și: Liviu Pleșoianu sare în apărarea lui Mircea Badea, după bătaia încasată de la motociclist .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.