Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu intervine în scandalul legilor justiţie: 'Problema trebuie tratată pragmatic, urgenţa zero - codurile, penal şi comercial'

www.romaniatv.net
traian Băsescu

Senatorul Traian Băsescu, preşedintele PMP, a declarat luni că problema modificării legilor justiţiei ar trebui tratată pragmatic iar "urgenţa zero" ar fi trebuit să fie modificarea codurilor penal şi comercial. "Eu mi-aş dori foarte mult să se pună problema legilor justiţiei pragmatic. Legile 303 şi 304, statutul magistraţilor şi legile de funcţionare a justiţiei sunt din vremea lui Adrian Năstase. Deci, din 2004 până acum sunt 13 ani în care aceste legi au funcţionat. Este clar că ele şi-au dovedit şi nişte limite în anumite zone. Trebuie corectate, deci nu poate să spună cineva că de la o zi la alta. Problema este cum le corectezi. Al doilea lucru, de ce te-ai apucat chiar de statutul magistraţilor şi de legile de funcţionare a justiţiei şi nu te-ai apucat de urgenţa zero, care sunt codurile, penal şi comercial, pe alea intră oamenii în puşcărie", a declarat Traian Băsescu luni seară, la TVR 1, fiind întrebat ce se prefigurează că se va întâmpla cu legile justiţiei în Parlament.

Liderul PMP a adăugat că majoritatea parlamentară care susţine modificările legislative are o abordare "de tip naiv şi dezorganizat". "Ştiţi care e marea problemă? Suferim toţi pentru nişte legi proaste ale justiţiei", a spus Băsescu. Fiind întrebat dacă schimbările la legile justiţiei vor putea fi făcute atât timp cât sunt susţinute de PSD, având în vedere opoziţia din stradă, criticile partidelor din Opoziţie şi semnalele externe, preşedintele PMP a spus: "Problema PSD-ului este că ar avea jurişti cu care să facă nişte modificări cum trebuie şi să ajusteze legislaţia, să scoată erorile sau ce nu a mers, problema este că au lăsat în mâna lui Şerban Nicolae şi a lui Iordache treaba asta".

"Ei ar avea jurişti. Să-i trimită pe cei doi, spre exemplu, să facă, pe banii Parlamentului, înconjurul lumii şi să lase legile să le facă oameni care vor să le facă cu bună-credinţă. Eu nu spun, spre exemplu, că Nicolae nu e om cu bună-credinţă, dar e deformat, are altă abordare decât abordarea justiţiei libere", a mai spus Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.