Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu: 'Retrograzii – Ecaterina Andronescu, Victor Viorel Ponta şi Liderii Sindicali!'

basescu

Traian Băsescu intervine în scandalul din Educaţie, stârnit de dorinţa PSD şi UDMR de amânare a concursurilor pentru directorii de şcoli. Fostul preşedinte îi acuză pe Ecaterina Andronescu, Victor Ponta şi liderii de sindicate că distrug viitorul elevilor prin atacul susţinut la Legea Educaţiei Naţionale concepută de Miclea şi promovată de Funeriu.

Vezi şi: Acuze grave în Senat: Se cere intervenţia procurorilor

"Retrograzii – Ecaterina Andronescu, Victor Viorel Ponta şi Liderii Sindicali!

Legea nr. 1 din 2011 sau Legea Educaţiei Naţionale, elaborată sub conducerea Profesorului Mircea Miclea şi susţinută de Ministrul Daniel Funeriu a fost soluţia modernizării învăţământului românesc.

Ea punea capăt imposturii, incompetenţei, furtului intelectual şi politizării din sistemul de educaţie, în timp ce elevul şi studentul erau aşezaţi în centrul sistemului de învăţământ. A fost o lege care dădea României şansa de a-şi asigura generaţiile de specialişti necesari în deceniile următoare.

Pentru a nu fi masacrată în Parlament, guvernul Emil Boc şi-a asumat raspunderea pe această lege.

Vezi şi: Fostul ministru Funeriu a răbufnit: 'Sunt exasperat că nu aţi înţeles...'

Dar retrograzii au găsit soluţii: nu mai puţín de 26 de legi iniţiate de Parlament sub conducerea doamnei Ecaterina Andronescu şi Ordonanţe de Urgenţă emise, în principal, de Guvernul Ponta au schimonosit pur şi simplu legea, readucând sistemul de educaţie sub controlul mafiilor şi al politicului, sub privirile aprobatoare şi îngăduitoare ale liderilor sindicali.

Astăzi, harnica doamnă Ecaterina Andronescu se zbate cu toată energia, sub privirile îngăduitoare ale partenerilor săi din fruntea sindicatelor şi cu susţinerea publică a lui Liviu Dragnea, să menţină controlul politic asupra şcolilor, prin blocarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori ai şcolilor", scrie Băsescu pe Facebook.

Vezi şi: REPORTAJ - Ziua în care a amuțit PNL: misterul chemării lui Blaga la DNA

Potrivit fostului şef de stat, "ar fi un câştig pentru elevi dacă domnul Ministru Mircea Dumitru ar merge înainte, dînd o şansă elevilor şi o palmă peste ceafă mafiei din educaţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.