Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu spune ce decizie ar lua pe revocarea şefei DNA dacă ar fi în locul lui Iohannis: 'Are de apărat şi funcţia de preşedinte'

www.jurnalisti.ro
Băsescu Kovesi

Traian Băsescu dezvăluie ce decizie ar lua pe cererea lui Tudorel Toader de revocare a şefei DNA, dacă ar mai fi preşedinte. Fostul şef de stat afirmă că ar respinge soicitarea, pentru a transmite un mesaj despre funcţia prezidenţială.

"Eu aş avea în vedere un lucru la care aş ţine foarte mult şi care nu are legătură cu situaţia. Aş avea în vedere că se acreditează foarte mult ideea că preşedintele are rol ceremonial. După unii constituţionalişti, dacă a venit solicitarea de la ministrul Justiţiei pentru schimbare, preşedintele trebuie să se execute, nu are variante. Eu resping categoric această abordare. Preşedintele nu este un preşedinte de ceremonie, este de execuţie. Ca să le scot din cap că preşedintele are un rol ceremonial, aş respinge cererea de revocare", a afirmat Băsescu la RTV.

Fostul preşedinte nu crede că Iohannis o să accepte revocarea şefei DNA. "Preşedintele are de apărat şi funcţia de preşedinte", a mai adăugat Băsescu.

Vezi şi: Reţeta ideală de post: Cum poţi prepara o delicioasă mâncare de mazăre

El a adăugat că nu ar revoca-o pe Kovesi, ci ar lăsa-o să îşi ducă mandatul la capăt, însă ar obliga-o „să cearnă DNA de Neguleşti”. Băsescu a explicat, astfel, că nu doar la DNA Ploieşti se falsifică dosare şi că sunt „Neguleşti” şi în Braşov, Cluj sau Bacău.

"Nu numai secţia de la Ploieşti falsifică dosare. Are şi scriitori de editoriale în central, Bulancea (Marius Bulancea, n.r.) este un mare scriitor de editoriale. El obţine condamnări fără probe, dar pe editoriale bine scrise. (...) Ştiţi care e cel mai mare rău acum pentru justişia din România? Să ascundem mizeria sub preş”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a vorbit şi despre cum a ajuns Kovesi în această funcţie.

"Eu am vrut-o. Am vrut să fac o rocadă, printre altele şi pentru că nu ştiam alţi procurori. Voiam să vină Kovesi şef la DNA şi Morar la Parchetul General. Când am văzut că nu pot obţine ambele nominalizări, am zis măcar Kovesi să meargă la DNA, pentru că o cunosc şi ştiam că nu poate înclina DNA-ul, dar.. S-au întâmplat multe abuzuri sub ea”, a povestit Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.