Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transelectrica şi operatorii de distribuţie a energiei electrice anunţă investiţii totale de 1,68 miliarde lei în 2021

www.magnanews.ro
energie electrică

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat investiţii totale de cel puţin 1,684 miliarde lei pentru operatorul de transport şi sistem Transelectrica şi operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari, pentru anul 2021, a anunţat miercuri ANRE.

De asemenea, operatorii reţelelor de transport şi de distribuţie a energiei electrice au efectuat în anul 2020 investiţii totale în valoare de 1,563 miliarde lei, adică peste 99% faţă de valoarea prognozată de 1,572 miliarde lei, potrivit news.ro.

Citește și: Un medic de la UPU-SMURD vorbește despre 'psihoza Groșan': oamenii refuză masca de oxigen

"ANRE a aprobat pentru operatorul de transport şi sistem şi operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari, pentru anul 2021, investiţii totale de cel puţin 1,684 miliarde lei. Lucrările de investiţii au ca scop îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă a serviciului, a siguranţei în funcţionare, reducerea costurilor de operare şi mentenanţă, întărirea reţelelor pentru creşterea capacităţii de racordare la reţea a utilizatorilor, creşterea eficienţei energetice şi realizarea sistemelor de măsurare inteligentă", precizează ANRE.

Investiţiile planificate se vor realiza din surse proprii.

Astfel, Transelectrica estimează investiţii de 330 milioane lei în acest an, E-Distribuţie Muntenia - 215 milioane lei, E-Distribuţie Banat - 127 milioane lei, E-Distribuţie Dobrogea - 105 milioane lei, Delgaz Grid - 150 milioane lei, Distribuţie Energie Oltenia - 207 milioane lei, Distribuţie Energie România - zona Muntenia Nord - 176 milioane lei, Distribuţie Energie România - zona Transilvania Nord - 187 milioane lei, Distribuţie Energie România - zona Transilvania Sud - 187 milioane lei.

"Suplimentar faţă de planul anual de investiţii aprobat pentru fiecare operator de distribuţie, operatorii au obligaţia de a finanţa realizarea instalaţiilor de racordare a clienţilor casnici precum şi a clienţilor finali noncasnici a căror instalaţie de racordare este mai mică de 2.500 metri", mai arată ANRE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.