Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transgaz distribuie dividende pentru 2019 în sumă de 182 milioane lei

www.sibiu100.ro
Transgaz

Acţionarii Transgaz au aprobat în Adunarea Generală de luni distribuirea de dividende pentru 2019 în sumă de 182,141 milioane lei, respectiv un dividend brut pe acţiune de 15,47 lei, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) potrivit Agerpres.

AGA Transgaz a aprobat ca profitul net al exerciţiului financiar 2019 să fie repartizat astfel: dividende cuvenite acţionarilor 182,141 milioane lei şi profit destinat constituirii surselor proprii de finanţare 166,117 milioane lei. De asemenea, a fost aprobată participarea salariaţilor la profit conform prevederilor art. 141 din Contractul Colectiv de Muncă încheiat la nivelul societăţii, în sumă de 15,833 milioane lei.

Acţionarii au stabilit data de 17 iulie 2020 ca dată a plăţii dividendelor.

Totodată, participanţii la AGA au aprobat prescrierea dividendelor aferente exerciţiului financiar 2016 şi neridicate până la data prescrierii (18 iulie 2020) şi înregistrarea în contul de venituri al societăţii a valorii reprezentând dividendele aferente exerciţiului financiar 2016 neridicate până la data prescrierii.

SNTGN Transgaz SA este unicul operator al Sistemului Naţional de Transport (SNT) al gazelor naturale, care asigură transportul a peste 90% din gazele naturale consumate în România, în condiţii de siguranţă, eficienţă şi competitivitate, în conformitate cu standardele europene de performantă şi protecţie a mediului.

Compania deţine: peste 13.350 km de conducte principale de transport şi conectări pentru alimentarea cu gaze, din care 370 kilometri de conducte de transport
internaţional gaze; 1.130 staţii de măsurare gaze; 4 staţii de măsurare gaze pentru transport internaţional; şapte staţii de măsurare a gazelor importate; trei staţii de comprimare gaze cu o putere totală de 30 MW (SCG); 1.039 staţii de protecţie catodică (SPC); 58 de staţii de vane/noduri tehnologice; 902 de staţii de odorizare.

Principalul acţionar al Transgaz este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu 58,5097% din acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.