Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacția ANULUI pe piața de media, care ar putea afecta PRO TV

pro tv

Operatorul american de telefonie mobilă AT&T a ajuns la o înțelegere privind preluarea companiei Time Warner Inc pentru aproximativ 85 de miliarde de dolari, relatează presa internaționala. Dacă tranzacția va fi dusă până la bun sfârșit, ea va deveni cea mai mare din acest an.

Prin această achiziție AT&T ajunge în posesia a numeroase programe foarte populare publicului, precum HBO, campionatul nord-american de baschet NBA sau Cartoon Network.

Piața românească de televiziune ar putea la rândul său să fie afectată de această tranzacție importantă, deoarece Time Warner este deține Central European Media, în portofoliul căruia se află și PRO TV.

„TimeWarner este acționarul principal al CME-ului, acționarul din spatele Protv. Dacă TimeWarner se vinde către AT&T atunci, foarte probabil, AT&T va vinde acțiunile pe care TW le are în CME pentru că AT&T nu operează decât în SUA și Mexic, iar în planurile lor de dezvoltare Europa nu există (focus pe India, China si America Latină)”, scrie Orlando Nicoară, pe orlando.ro.

„Dacă CME vinde operațiunile din Cehia și Slovacia, renunță la 44% din business-ul său, rămânând să opereze pe piețele din Croația, Bulgaria, Slovenia și România. E greu de crezut că CME va continua să opereze doar pe cele 4 piețe si e foarte probabil că va cauta exituri pentru televiziunile din cele 3/4 țări (probabil Croația și Slovenia pot fi luate la pachet). Daca TimeWarner se vinde atunci managerii CME deja caută soluții de exit”, mai menționează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.