Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacția finalului de an: 'Prințul deșertului' a pus mâna pe fosta perlă a litoralului

Adevarul.ro
statiunea olimp

Lanţul hotelier Phoenicia, deţinut de Mohammad Murad, a cumpărat miercuri de la Josef Goschy fosta "perlă a litoralului", complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din staţiunea Olimp. Valoarea tranzacţiei a fost de aproximativ 10 milioane de euro, iar Murad spune că va mai investi alte 15 milioane de euro pentru a-i reda complexului din Olimp gloria de odinioară, scrie Profit.ro.

Gigi Becali, lovitură CRUNTĂ primită în instanță

Tranzacţia, cea mai mare din turism din acest an, a fost confirmată pentru Profit.ro atât de Mohammad Murad, cât şi de Josef Goschy.

"Phoenicia are un plan de investiţii pentru acest complex astfel încât să redevină la gloria de altădată şi să fie, din nou, prela coroanei litoralului românesc. Este un proiect ambiţios, iar Phoenicia a dat dovadă, după ce a construit la Năvodari, că este singura companie românească de industrie hotelieră care este în stare să facă acest lucru", a declarat pentru Profit.ro Mohammad Murad.

El a adăugat că va investi în complex cel puţin 15 milioane de euro şi că intenţionează să îl redeschidă la 1 iunie 2018. Finanţarea investiţiei va fi efectuată printr-o sucursală din România a unei bănci americane, iar achiziţia s-a făcut cu ajutorul Băncii Transilvania.

"Suntem foarte interesaţi dacă autorităţile locale vin în sprijinul anumitor investiţii speciale de care are nevoie România astăzi", a mai spus omul de afaceri.

La 1 iunie, după renovare, complexul, care are acum doar o stea, va fi reclasificat la patru stele. Cu hotelul Majestic, pe care Murad îl deţine în Olimp, şi cu noua achiziţie, omul de afaceri va pune bazele unui complex cu 2.500 de locuri de cazare.

Murad crede că, şi după atâţia ani, brandul complexului din Olimp este încă puternic, motiv pentru care îl va păstra, iar la deschidere se va numi Amfiteatru-Panoramic-Belvedere by Phoenicia.

Mohammad Murad e unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, iar pe lângă lanţul hotelier Phoenicia, deţine lanţul de restaurante Spring Time şi fabrica de conserve Mandy. Murad are la mare 3.500 de locuri de cazare în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun. Omul de afaceri a construit în ultimii 10 ani mai mult 2.000 de locuinţe în blocuri şi vile în Bucureşti şi Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.