Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacție majoră pentru grupul austriac OMV: vinde active în Tunisia către o companie și obține 65 de milioane de dolari

OMV

Grupul austriac OMV AG a anunţat marţi vânzarea subsidiarei sale tunisiene către Panoro Energy ASA, cu suma de 65 de milioane de dolari, transmite Dow Jones News, potrivit Agerpres.

Conform acordului, grupul austriac vinde OMV Tunisia Upstream GmbH unei subsidiare a Panoro Energy, companie energetică listată la Bursa de la Oslo.

OMV Tunisia Upstream GmbH deţine 49% din concesiunile Cercina/Cercina Sud, El Ain/Gremda, El Hajeb/Guebiba şi Rhemoura din Tunisia şi 50% din acţiunile Thyna Petroleum Services SA Operating Company. Restul participaţiilor în concesiuni şi în TPS va fi în continuare deţinut de Tunisian National Oil Company (ETAP), a precizat OMV.

"Vânzarea reprezintă un pas suplimentar în optimizarea portofoliului upstream al OMV", a afirmat Johann Pleininger, adjunctul preşedintelui Consiliului de Administraţie al OMV.

Data intrării în vigoare a tranzacţiei este 1 ianuarie 2018.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.