Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei angajaţi ai Electrica Furnizare Ploiești, testaţi pozitiv pentru Covid-19

Electrica Furnizare
Electrica Furnizare

Trei angajaţi ai Electrica Furnizare Ploieşti au fost depistaţi pozitiv pentru Covid-19, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova începând o anchetă epidemiologică în acest caz.

Şeful DSP Prahova, Bogdan Nica, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că o pacientă, angajată a acestei societăţi, s-a prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, având simptome specifice noului coronavirus. Femeia a fost consultată, investigată radiologic şi testată prin platforma PCR disponibilă la SJU Ploieşti, ea fiind depistată pozitiv.

Ulterior, alte două angajate ale societăţii, care însă nu prezentau simptome, au fost testate prin aceeaşi metodă, ele fiind depistate pozitiv, toate cele trei fiind internate la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului.

În acest caz, DSP Prahova a demarat o anchetă epidemiologică, alte 36 de persoane angajate la Electrica Furnizare, care sunt asimptomatice, fiind izolate şi testate, autorităţile aşteptând rezultatele probelor.

Conform datelor furnizate, marţi, de Prefectura Prahova, la acest moment sunt monitorizate de către DSP 223 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 234 fiind în carantină instituţionalizată.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, 82 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care şase au decedat, 65 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 11 se află în continuare sub supraveghere medicală în unităţi din Ploieşti şi Câmpina. Unul dintre pacienţi, internat la secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina, se află în stare gravă, fiind ventilat mecanic, mai menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.