Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei angajaţi ai Primăriei Ploieşti au fost confirmaţi cu COVID-19, iar alți trei sunt suspecți

coronavirus covid-19 covid

Trei angajaţi ai Primăriei Ploieşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar alţi trei sunt suspecţi, un alt focar de boală fiind depistat la o societate comercială din oraş.

Primarul Adrian Dobre a declarat marţi, pentru AGERPRES, că ultimul caz confirmat este cel al city-managerului Teodora Marin, anterior fiind depistaţi pozitiv câte un angajat al Direcţiei Tehnic Investiţii (DTI) şi al Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC), care funcţionează în subordinea primăriei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

Astfel, primul caz a fost depistat în urmă cu aproximativ două săptămâni la DTI, angajatul respectiv fiind trimis acasă, iar toţi colegii de birou testaţi, niciunul nefiind confirmat.

În cazul angajatului ASSC s-a procedat într-un mod similar, personalul care lucrează în acelaşi birou fiind trimis la domiciliu şi urmând să fie testat peste o săptămână, conform recomandării Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), a precizat Dobre.

În cazul city-managerului au fost identificaţi 11 contacţi direcţi, între care secretara acesteia şi şoferul ei, toţi urmând să fie testaţi.

Citește și: Ludovic Orban, anunț de ultim moment! Se va schimba strategia de raportare a cazurilor de COVID-19

De asemenea, tot la ASSC mai sunt trei suspecţi, fiind vorba despre angajaţi care au în familie rude testate pozitiv pentru noul coronavirus. Toţi aceştia se află la domiciliu şi vor fi testaţi.

Primarul Adrian Dobre a explicat că la nivelul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, care funcţionează în subordinea primăriei, va fi amenajat un spaţiu cu circuit special pentru a se preleva probe de la angajaţii primăriei şi ai instituţiilor subordonate, unitatea sanitară dispunând de un aparat Real Time PCR care eliberează rezultatele în cinci ore.

Totodată, un focar de COVID-19 a fost înregistrat la o societate comercială din Ploieşti.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Victorie uriașă marca Klaus Iohannis, după 4 zile și 4 nopți de negocieri fără precedent’

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, în evidenţele DSP există şapte persoane confirmate la această societate, însă firma respectivă a făcut testări suplimentare ale personalului, având în evidenţe 14 persoane testate pozitiv.

"DSP a solicitat societăţii respective datele celor nou confirmaţi pentru a extinde ancheta epidemiologică. Societatea în cauză a dispus deja măsuri suplimentare privind activitatea, printre care şi izolarea angajaţilor care au fost contacţi direcţi ai celor confirmaţi", mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.