Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bistrițeni sunt acuzați că au intervenit pe lângă medici să obțină în fals zeci de certificate de handicap

handicap handicapat dizabilitati

Trei bistrițeni sunt acuzați că au intervenit pe lângă medici să obțină zeci de certificate de handicap pentru persoane care nu aveau acest drept. Cei trei obțineau pentru actele false între 400 și 1.800 de euro. Au fost percheziții la Casa de Pensii și DGASPC, dar și la două cabinete medicale.

Polițiști din Bistrița-Năsăud au făcut, miercuri, 21 de percheziții și au dus la audieri 45 de persoane, într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud în care se fac cercetări pentru corupție.

Perchezițiile s-au făcut Casa de Pensii și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, de unde au fost ridicate dosare și înscrisuri, la două cabinete medicale ale unor medici oftalmologi și cardiologi, la sediul unei firme și la locuințele unor persoane fizice.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, după audieri trei persoane, două femei și un bărbat, au fost puse sub control judiciar pe o durată de 60 de zile fiind cercetate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și înșelăciune.

Citește și: Un polițist de la Ordine Publică din Capitală este în arest la domiciliu pentru luare de mită

Procurorii au stabilit până acum că cele trei persoane ar fi intermediat obținerea unor certificate de handicap pentru 50 de bistrițeni însă cercetările arată că numărul acestor ar fi mult mai mare.

Cei trei obțineau pentru actele false între 400 și 1.800 de euro, în funcție de gradul de handicap în care era încadrată persoana respectivă.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud se află înregistrat un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală față de trei persoane care, prevalându-se de influența pe care o aveau asupra unor medici, au intermediat în schimbul unor sume de bani, obținerea pe nedrept a indemnizației pentru handicap sau obținerea pe nedrept a pensiei pentru incapacitate de muncă de mai multe persoane. Până în acest moment am reușit să stabilim un număr de peste 50 de persoane care au beneficiat pe nedrept de aceste pe drepturi, existând indicii că numărul acestora este mult mai mare. În cauză se efectuează urmărirea penală pentru stabilirea întregii activități infracționale respectiv a tuturor persoanelor care au beneficiat în mod fraudulos de drepturile pe care le-am menționat” a declarat procurorul Adrian Briciu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.