Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bucureşteni au fost reţinuţi sub acuzaţia de exploatare sexuală a unor tinere, în ţară şi străinătate

perchezitii

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, din Bucureşti, au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de exploatare sexuală a unor tinere, în ţară şi în străinătate, în acest caz fiind efectuate percheziţii domiciliare atât în Capitală, cât şi pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Vâlcea.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, procurorii din cadrul Biroului Teritorial al DIICOT Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul unor ofiţeri de poliţie judiciară din Bucureşti şi Vâlcea, au efectuat, în cursul zilei de miercuri, cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti, Râmnicu Vâlcea şi Bistriţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2021 - mai 2022, 3 inculpaţi au recrutat în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei (prin inducere în eroare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate. Inculpaţii au folosit metoda sex-touring, transportând persoanele vătămate în municipiile Bistriţa, Oradea, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, dar şi în afara ţării, respectiv în Olanda, Belgia şi Germania, unde au fost obligate sa practice prostituţia", se menţionează în comunicatul DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare, la care au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa şi Sibiu, au fost descoperite şi ridicate şase telefoane mobile, cinci cartele SIM, mai multe înscrisuri şi documente de identitate cu valoare probatorie, suma de 2.000 de lei, două plicuri cu zip-lock cu o substanţă cristalină alb-gălbuie şi o bancnotă rulată cu urme de substanţă susceptibilă a avea efect psihotrop.

Opt persoane au fost conduse la audieri, iar procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud au dispus măsura reţinerii a trei inculpaţi, toţi din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Cei trei urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane, prin exploatare sexuală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud, al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti, precum şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.